Detta är en variant av den så populära Pyrenéerna-resan. Från Barcelona vid Medelhavet kommer vi att köra upp i nord östra Spanien och de Katalanska bergen till den Franska sidan av Pyrenéerna. Vi kör i den Franska delen av Pyrenéerna till Atlantkusten, för att där vända och fortsätta på den Spanska sidan tillbaks till Medelhavet. Pyrenéerna är namnet på bergsområdet mellan Frankrike och Spanien. Det sträcker sig från Atlanten till Medelhavet. Naturen är här "vildare" och framför allt mindre exploaterad än i Alperna. Av många bedöms Pyrenéerna som det vackraste bergsområdet i Europa. Här finns en levande landsbygd med små pittoreska byar och städer som klättrar uppför bergssidorna.

Bästa restiden för Pyrenéerna är vår och höst. I slutet av september kan man ibland under dagtid ha temperaturer på ca 30°C, däremot kan nätterna vara mycket kalla. Även sommartid ligger det snö på de högsta topparna. Många passövergångar är på över 2000 m. ö. h., därför bör man inte åka för sent alternativt för tidigt på säsongen, då dessa är stängda p.g.a. snö.

Vägstandarden är som helhet mycket bra och håller framför allt på spanska sidan av Pyrenéerna ofta toppklass.

Dagsetapperna är anpassade till vägstandarden/karaktären under resans gång. Vägarna på den spanska sidan är kurviga men mycket "öppna" och lättkörda. Varje deltagare måste kunna behärska sin motorcykel på smala kurviga vägar och känna sitt fordon väl. Resan ger å andra sidan deltagaren goda möjligheter att utveckla sin körteknik i kurvor och serpentiner. All körning kommer att ske på belagda vägar.

Vi flyger till Barcelona, där vi hyr motorcyklar (11 dgr) av en BMW-agent.

Vi kommer att ha tolv övernattningar utvalda hotell, som är typiska för detta område varav åtta med halvpension, d.v.s. frukost och 3-5 rätters middagar inräknat i priset. Några hotell är verkligen annorlunda och kommer att bli en trevlig ingrediens i resan.

Du inbjuds till, MittSverigeTour, ”Längs Älvar och Fjäll”. En motorcykelresa, genom svenskt skogs- och fjällandskap. Rundturen inleds och avslutas med gemensam vistelse på ett bra Spa-hotell i Hälsingland. Vår tanke är förutom att köra motorcykel på trevliga vägar, få uppleva hur naturen skiftar, när vi kör från jordbruksbygd och ända in i fjällregionen. Längs vägen gör vi stopp vid intressanta och sällan besökta platser.

Vårt vägval innehåller avsnitt som gör resan annorlunda gentemot den vanlige resenären på ”Vildmarksvägen”.

Vi kör genom de norra delarna av Hälsingland, västra Medelpad och vidare upp genom Jämtland. I väster tar vi oss över Stekenjokkplatån längs ´´Vildmarksvägen``, en av Sveriges högst belägna vägar. Från Strömsund i Jämtland går den via Gäddede i Frostviken, över fjället in i Lappland längs Kultsjön och Malgomaj fram till Vilhelmina vid Volgsjön i södra Lappland. Därifrån rullar vi genom västra Ångermanland ner i östra Medelpad för att till sist komma tillbaka till startpunkten i Hälsingland.

På resan gör vi stopp varje dag vid intressanta platser och vackra miljöer. Exempelvis i södra Lappland med många exempel på den rika samekulturen.

Vägarna vi kommer köra på är i huvudsak asfaltsvägar men några avsnitt kommer vara grusvägar, men de håller hög standard.

Äventyret startar och avslutas i Hälsingland på Orbaden Spa&Resort. Dagsetapperna varierar från drygt 20 mil upp till 45 mil. Etapperna kan komma att variera beroende på väder, vägarbeten och gruppens önskemål.

Konceptet blir det samma som under våra tidigare ”Mc-resor”. Noga utvalda vägar, sevärdheter, utflykter och upplevelser. Såväl för den teknik/motorintresserade, som naturscenerier, vildmark och trevligt boende, oftast med god mat. En helhetsupplevelser utöver det vanliga.

Vi kommer att bo på hotell/pensionat av hög klass typiska för området. Några är verkligen annorlunda och blir något att minnas från resan.

Resan ”Cabo de Gata” är upplagd som en ”rundtur” genom sydöstra delen av Andalusien på noga utvalda vägar anpassade till oss motorcyklister. Vi kommer att ha fyra hotellbyten, varav två ”dubbel övernattningar”.

Här är det för det mesta soligt och varmt, men havsbrisen svalkar skönt. Cabo de Gata, halvön som utgör Andalusiens största kustnära naturreservat, omnämns ofta för sin otillgänglighet och ödslighet. Cabo de Gata bjuder på en fantastisk blandning av dramatiska klippkuster, slingrande vägar upp i bergen, torra öknar, sanddyner och dolda små badvikar.

Här finns framför allt trevliga mc-vägar som gör området till ett populärt besöksmål för mc-tillverkare som vill testa nya mc-modeller.

För oss motorcyklister är detta ett ”paradis” framför allt för den som gillar naturscenerier och inspirerande körning på kurviga vägar.

Vägstandarden är som helhet mycket bra och håller ofta toppklass. Dagsetapperna är anpassade till vägstandarden/karaktären under resans gång.

Varje deltagare måste kunna behärska sin motorcykel på smala kurviga vägar och känna sitt fordon väl. Resan ger å andra sidan deltagaren goda möjligheter att utveckla sin körteknik i kurvor och serpentiner. All körning kommer att ske på belagda vägar.

För nybörjare på motorcykel är denna resa inte lämplig.

Picos de Europa ”Picos de Europa National Park” är namnet på bergsområdet i norra Spanien. Här finns kanske några av Europas bästa mc-vägar.

Picos de Europa betyder ”Europas toppar” och sägs ha fått sitt namn efter de karakteristiska, höga och spetsiga bergstopparna. Här finns 14 toppar som överstiger 2 600 m.ö.h. Det var det första landmärke man fick syn på när man anlände med segelbåt. Det som är speciellt är, närheten till havet.

I Picos de Europa finns fantastiska vägar genom raviner, genom små bergsbyar, utmed sjöar, vattenfall och över bergspass, vilka når höjder på mer än 2000 m.ö.h. Hela området är en nationalpark.

Vi kommer att köra på vägsträckor som ger oss mycket underhållande motorcykelkörning och för den som gillar kurvor och naturscenerier är denna resa en verklig "höjdare". Dagsetapperna är anpassade till vägstandarden/karaktären under resans gång. På vägarna vi kommer att köra är trafiken mycket sparsam och i vissa fall obefintlig.

Vägstandarden är som helhet mycket bra och håller ofta toppklass. Dagsetapperna är anpassade till vägstandarden/karaktären under resans gång.

Varje deltagare måste kunna behärska sin motorcykel på smala kurviga vägar och känna sitt fordon väl. Resan ger å andra sidan deltagaren goda möjligheter att utveckla sin körteknik i kurvor och serpentiner. All körning kommer att ske på belagda vägar.

För nybörjare på motorcykel är denna resa inte lämplig.

Grönt som Irland. Högt som Himalaya. Lilla Georgien, med ena benet i Asien och det andra i Europa, har på kort tid blivit en av resevärldens stora snackisar. Åk hit, innan alla andra gör det!”

En motorcykelresa till de högsta bergen i Europa.

Denna Georgien-tur erbjuder, magnifikt bergslandskap, orörd natur, främmande kultur, ofta spännande historia, men inte minst gästvänliga människor som fortfarande verkligen ser fram emot främlingar och en stor dos av motorcykeläventyr. Framför allt är det en annorlunda mc-resa. Som land känns Georgien både tryggt och säkert att resa i.

Georgien är ett unikt land i många avseenden. Här kan man fortfarande känna sig som en upptäcktsresande på många platser. Georgien är en blandning av två världar, här möts Europa och Asien. Det är en relativt okänd nation och därför en utmärkt destination för människor som vill göra en resa långt bortom turiststråken.

Välkommen att uppleva ett av Europas vackraste områden på motorcykel, under organiserade, bekväma och odramatiska former!

Producerad av