International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018

USA/Wyoming & South Dakota Adventure

I de fyra Rocky Mountain-staterna - Montana, Idaho, Wyoming och South Dakota är naturen ännu ganska orörd, öppen och vild. Bisonoxar, hjortar och andra djur rör sig fritt.

Vi kommer att besöka två av USA´s mest kända nationalparker. Grand Teton National Park med sina vackra sjöar, skogar och glaciärer, samt den största och äldsta, "Nordamerikas vildaste vildmark", Yellowstone National Park.

Fortfarande är det dock bara ett område i världen som betraktas som nationalparkernas verkliga Nestor - Yellowstone National Park i Wyoming, USA. Att köra med motorcykel genom detta område är en upplevelse utöver det vanliga.

Yellowstone National Park - Grand Loop Road. I sin helhet beskriver denna slinga en 23 mil lång "åtta" med imponerande lista av sevärdigheter, såväl landskap som vilt. Frågan är om den har något motstycke i världen.

Naturupplevelser i världsklass, kombinerat med den riktiga "Cowboy och Västern-känslan" är vad denna motorcykelresa handlar om.

Vi kommer att köra genom områden i Wyoming och Montana, där flera av slagfälten från 1800-talets indiankrig är belägna . Vi besöker det kanske mest kända, "Little Bighorn", där general Custer mötte sitt öde 1876.

I norra Wyoming tillbringade William F.J. Cody ""Buffalo Bill" stor del av sitt liv. Han grundade här staden Cody år 1896. Där kommer vi att övernatta på ett legendariskt västernhotell. Här har vi även möjlighet att se på riktig Rodeo.

I south Dakota kommer vi att köra omkring på mycket trevliga vägar i det natursköna Black Hills området. Här körs det årliga Sturgis Motorcycle Rally (3-9 aug 2009). Vi besöker Sturgis Motorcycle Museum & Hall of Fame, se www.sturgismuseum.com.

Anm: "Sturgis Motorcycle Rally" besöks varje år av ca 250 000 motorcyklister från hela världen.

Vår resa innefattar flera världskända sevärdigheter, Devils Tower National Monument, Mount Rushmore i South Dakota med sina presidentfigurer inhuggna i berget. Crazy Horse-momorial, Custer State Park, med den största Bisonoxen i USA (ca 1500 st). Vi kommer att kunna se på "Gunfighters" i Deadwood, staden där James Butler "Wild Bill" Hickok blev skjuten i ryggen den 2 augusti 1876.

Vår resa går genom områden som är relativt glest befolkat. Människorna är gästvänliga och vinkar gärna till oss när vi kör förbi på våra motorcyklar. Klimatet är behagligt och gör det angenämt att köra omkring här i västra delen av USA.

Vi kommer att köra flera vägavsnitt, som av amerikanska motorcyklister bedöms vara de bästa i hela USA, ofta nästan utan trafik, kombinerat med starka naturupplevelser. Resan innehåller även några riktigt höga passövergångar som exempelvis Bear Tooth Pass (3320 m.ö.h.).

Vi kommer att bo på hotell som är typiska för detta område. Allt ifrån legendariska västernhotell till enkelt boende i bergen. Några hotell/lodge är verkligen annorlunda, dessa kommer vi säkert att minnas från denna resa.

Konceptet blir detsamma som under tidigare resor, noga utvalda vägar, sevärdigheter, naturscenarier, trevligt boende, god mat och ett bra kartmaterial (GPS-rutter) skall göra det möjligt att åka själv eller i mindre grupper.

Resans längd: 16 dagar
Körsträcka: ca 350 mil

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.