International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018

 NY RESA! 

West Canada Adventure

Denna motorcykelresa går genom den västra delen av Kanada. Här finns gigantiska berg, vackra sjöar och floder. Skogarna känns oändliga och vägarna erbjuder mycket underhållande motorcykel körning.

Under resans första dagar kör vi väster ut från Seattle via Olympic Island till Vancouver Island.

Vi kör därefter på mycket trevliga mc-vägar mot den Kanadensiska delen av Klippiga bergen. Besöker Jasper och Banff, vägsträckan mellan dessa orter ”Icefield Parkway”, med sina snöklädda berg, blå sjöar och glaciärer anses av många vara en av världens vackraste. Resan går genom de mest kända, av västra Kanada´s Nationalparker.

British Columbia och Alberta är omtalad för sina vilda djur och om vi har tur kanske vi lyckas skymta några av områdets alla björnar, älgar, vargar, bergsgetter, rävar och i floderna finns lax. Att få köra motorcykel i denna del av världen är en upplevelse utöver det vanliga.

Det finns få områden som erbjuder motorcyklister en naturupplevelse som den i British Columbia och Alberta. Naturupplevelserna under denna resa håller ”Världsklass”.

Vi kommer att bo på hotell/motel/lodge som är typiska för detta område. Några är verkligen annorlunda, dessa kommer vi säkert att minnas från denna resa.

De vägar som kommer att vara "huvudspåret" är tvåfiliga, breda med bra asfaltbeläggning. Några vägavsnitt kommer att vara grusväg, kanske något vägarbete, men håller ändå en hög standard. Trafiken är sparsam och vi kommer inte att passera några större städer. Vi får räkna med ”Vilda djur” vid/på vägen.

Motorcyklarna kommer vi att hyra i Seattle som är start och mål för vår 300 mil långa resa. Vi kommer att hyra, BMW R 1200 GS, F 800 GS och F 700 GS-Twin.

Räkna med kraftiga temperatur/väder förändringar. Den ena stunden kan det vara 25 grader varmt och solsken för att snabbt växla till några få plusgrader och spöregn/snöväder.

Konceptet blir det samma som under våra tidigare ”Äventyrsresor”, noga utvalda vägar, sevärdheter, utflykter, naturscenerier, vildmark, trevligt men ibland enkelt boende, oftast god mat och upplevelser utöver det vanliga.

Ett bra kartmaterial (GPS-rutt) skall göra det möjligt att åka själv eller i mindre grupper. Men under resan kan rutten förändras p.g.a. omständigheter som inte är förutsägbara.

Under resan kommer vi att har en följebil med oss, utifall något skulle hända med våra motorcyklar eller förare. I följebilen kan vi även ha en del av vårt bagage.

För nybörjare på motorcykel är denna resa inte lämplig. Det krävs god vana från Mc-touring.

Några av resans höjdpunkter:

  • British Columbia
  • Whistler (OS 2010)
  • Mount Robson (Det högsta berget i Kanadensiska Klippiga bergen, 3954 m.ö.h )
  • Jasper National Park
  • Icefields Parkway
  • Banff National Park
  • Glacier National park
  • Mount Revelstoke nationalpark
  • Okanogan Valley
  • Cascade Montains (Washington)

Antal dagar på mc: 14 dagar
Antal hotellövernattningar: 15
Körsträcka: ca 300 mil
Nästa resa: september 2018

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.