International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018
Filmklipp från vår resa "Toscana 2011"

Toscana

Detta är en motorcykelresa genom Toscanas Olivlundar, Cypressalleér och Vinodlingar. Ett mjukt och kulligt omväxlande landskap som är ett paradis för Motorcyklister.

Vägarna i Toscana är ofta mycket kurviga, med lite trafik och har god kvalité. Ofta går det små grusvägar upp på höjderna till små byar, slott och vingårdar. Här hitta man även kultursevärdheter i världsklass. Det räcker med att nämna Florens, Toscanas huvudstad och medeltidsstaden Siena.

Vår resa i Toscana kommer att gå på vägar som inte följer de stora turistströmmarna. Vägvalet kommer att vara anpassat till oss motorcyklister och ger underhållande mc-åkning på kurviga vägar med sparsam trafik. Vi kommer därmed att besöka de vackraste områdena i Toscana.

Toscana är ett himmelrike för matälskaren. Här finns allt från dyra och exklusiva stjärnrestauranger till pyttesmå familjekrogar. Ingen annan region i Italien erbjuder sådan mångfald av kulinariska höjdpunkter, pasta, vildsvin, korv, skinkor, ost, tryffel, olivolja m.m. Framför allt är området världskänt för sina goda viner, bl.a från det kända Chiantidistriktet.

Toscana har allt som en konstälskare, den historiskt intresserade och livsnjutaren kan tänka sig! Var annars i världen finner man så mycket av allt det som sätter lite krydda på tillvaron?

För den motorintresserade blir det flera ”höjdpunkter” bl.a besök på ”Ferrari-museet” i Maranello, ”Ducati-museet” i Borgo Panigale ( Bologna ) och Grad Prix-banan ”Mugello”.

Alla deltagare kommer att få en ”Informationsmapp” innehållande bl.a. information om sevärdheter samt ett komplett kartmaterial. Alla dagsetapper kommer att vara inritade. Detta ger dig/er möjlighet att köra ensam eller i mindre grupper till dagens slutmål. Det kommer även att ges möjlighet att i samförstånd med färdledaren förlänga/förkorta dagsetapperna enligt individuellt önskemål. De dagar vi ligger stilla på samma hotell kommer det att finnas förslag på dagsutflykt.

Vi kommer att ha tio övernattningar på noga utvalda hotell som är typiska för detta område. En del av hotellen kommer att även ha swimmingpool. Boendet inkluderar halvpension, d.v.s. frukost och 3–5 rätters middag inräknat i priset. Några hotell är verkligen annorlunda och kommer att bli en trevlig ingrediens i resan.

För att kunna genomföra denna resa under behagliga och ”stressfria” förhållanden, med rimlig tidsåtgång, kommer vi att åka färja t.o.r Göteborg – Kiel, Autozug från Hamburg till München i Sydtyskland, hemresa från München i Norditalien till Hamburg.

Våren och hösten är den vackraste tiden i Toscana. Turisttrafiken har inte börjat/slutat och vi motorcyklister har nästan vägarna för oss själva. Vi har därför valt att lägga denna resa i mitten maj, slutet september/början av oktober månad.

Varje deltagare måste kunna behärska sin motorcykel på smala kurviga vägar och känna sitt fordon väl.

Resans längd: 15 dagar
Antal hotellövernattningar: 10
Total körsträcka utanför Sverige: ca 250 mil

Routebeskrivning
Dag 1: Hemorten - Göteborg (Stena Line)
Dag 2: Kiel - Hamburg - München (10 mil) (AutoZug)
Dag 3: München – Cavalese. (30 mil)
Dag 4: Cavalese - Vicchio (38 mil)
Dag 5: Vicchio (vilodag/utflykt)
Dag 6: Vicchio - San Donato (20 mil)
Dag 7: San Donato (vilodag/utflykt)
Dag 8: San Donato - Pienza (18 mil)
Dag 9: Pienza (vilodag/utflykt)
Dag 10: Pienza - Chianti (21 mil)
Dag 11: Chianti (vilodag/utflykt)
Dag 12: Chianti - Gardasjön (30 mil)
Dag 13: Gardasjön - Verona - Hamburg (6 mil) (AutoZug)
Dag 14: Hamburg - Kiel (10 mil) (Stena Line)
Dag 15: Göteborg - Hemorten

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.