International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018

Slovakien

Detta är en motorcykelresa till bergens, slottens, enbärs-plommonbrännvinets och vitkålens förlovade land. Följ med till en oupptäckt pärla i hjärtat av Europa.

Slovakien är böljande landskap, glödande solrosfält, kullar med vinrankor och höga berg som skimrar i blått. Det är ett land fullt av magnifika gotiska katedraler, träkyrkor och stadskärnor från medeltiden, renässansen och barocken. Här finns dramatiska slott och slottsruiner belägna på höga bergstoppar som vittnar om en rik och ofta tumultartad historia. Kring dessa slott och ruiner finns många legender från urminnes tider.

Slovakernas främsta nationalsymbol är Tatrabergen. Dessa berg utgör världens minsta alpina bergskedja. Här finns de högsta topparna i detta mestadels bergiga land och hit åker man sommar som vinter. De många skidorterna i både Höga och Låga Tatra står inför en expansion och på sommaren vandrar man på otaliga vandringsleder bland unik flora och fauna.

I detta land mitt i Europa är avstånden små och kontrasterna ofta häpnadsväckande stora.

Maten är mustig och mättande. Slovakien smakar mejram, paprika och vitlök. Vitkålen är snudd på nationalgrönsak och slovakerna serverar stora härliga portioner mat som mättar länge. Här kan man njuta av det smakfulla centraleuropeiska köket till priser som passar alla plånböcker. Odlar utmärkt vin gör man också här. Mest kända är de torra vita vinerna och det berömda tokajvinet som odlas inte bara i Ungern utan även på den slovakiska sidan.

Vi kommer att ha nio övernattningar på noga utvalda landstypiska hotell med hög standard, mestadels med halvpension, dvs frukost och middag ingår.

Färjelinjen Nynäshamn - Gdansk utnyttjas för transporten mellan Sverige och Polen.

Vi kommer att köra genom Polen både på vägen till och från Slovakien. Därmed kommer vi att kunna göra ett besök på koncentrationslägret Auschwitz. Besöket som tar ca 3 timmar är självklart valfritt, men rekommenderas. Vårt vägval genom Polen har gjorts i samråd med vana Polen-resenärer som känner till vägnätets aktuella standard.

I Slovakien kommer vi att göra flera rundturer på trevliga motorcykelvägar i ett omväxlande landskap. Tatrabergen, Zipserland och "Slowakisches Paradies" är områden som vi kommer att besöka. För den kultur och historiskt intresserade kommer det att finnas många höjdpunkter. Vi kommer även att tillbringa två dagar i norra Ungern, inte långt från det berömda Tokaj.

Östeuropa växer alltmer fram som ett utav de bästa motorcykelreviren på vår kontinent: orörd natur, ursprungligt landskap, spännande historia, trevliga människor, god mat, bra priser och kurvor utan slut.

Att köra motorcykel i Slovakien är trevligt om man undviker motorvägar och andra större vägar som oftast är hårt trafikerad. På landsbygden är trafiken sparsam, man är mestadels ensam på vägen. Vi kommer att köra på kurviga vägar med bra standard och sparsam trafik i ett omväxlande landskap. Helt i klass med de kända motorcykelreviren i södra Europa.

Alla deltagare kommer att få en "Informationsmapp" innehållande bl a information om sevärdheter samt ett komplett kartmaterial. Alla dagsetapper kommer att vara inritade. Detta ger dig/er möjlighet att köra ensam eller i mindre grupper till dagens slutmål. Det kommer även att ges möjliget att i samförstånd med färdledaren förlänga/förkorta dagsetapperna enligt individuellt önskelmål.

Resans längd: 12 dagar
Körsträcka: ca 380 mil

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.