International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018

Slovenien/Kroatien

Denna resa går till Slovenien, som är ett av Europas allra minsta och yngsta länder, med en yta om ca 20 256 km2 och en befolkning om ca 2 milj. Gränsen går genom de Juliska alperna och Slovenien är i sin helhet ett mycket bergigt land. Det historiska och kulturella arvet är delvis präglat av Italien och Österrike som landet gränsar till mot väst och norr.

Det vackra landet, det lilla Slovenien, är alltså en liten del av det förutvarande Jugoslavien. Slovenien är alltså ett vackert och engagerande litet land. När du far omkring på landsvägarna ser du de höga alplandskapen på håll, den eviga snön gör bilderna till vackra vykort. Byarna som du kör igenom eller passerar tätt, är nästan alltid mysiga, vackra och kärvänliga. Mer än 90 procent av landskapet ligger på mer än 300 meters höjd och det är så pass mycket skog i landet, att det bara finns ett land i Europa som har mer skog och det är Finland. Det är alltså ett av de allra grönaste länderna i Europa.

Vi kommer att tillbringa fem dagar i Slovenien, som bedöms vara ett utav Europas bästa motorcykelområden, fina vägar med lite trafik. Vi kommer att köra de bästa motorcykelvägarna som finns i detta område av alperna, dvs underhållande motorcykelkörning på kurviga vägar genom en vacker natur.

Resan kommer att omfatta många intressanta platser för den kultur- och naturintresserade. För den som är intresserad av flugfiske så kommer vi att befinna oss i ett område som är Europas svar på Nya Zeeland vad gäller exklusivt flugfiske, och då framför allt i floden Soca. Slovenien är också känt för sina fantastiska grottor (det finns 15000 i Slovenien), slukhål, underjordiska avlopp mm. Floder och sjöar som försvinner ner i bergen. Vi kommer att få möjlighet att besöka Postojnagrottorna som är en av världens största droppstensgrottor.

Resan utgår från Söderhamn i Hälsingland. Vi inleder med att köra till Göteborg, och Stena Lines färjeterminal. Första natten tillbringar vi på Kiel-färjan. Från Kiel till Hamburg blir det en kort körning. I Hamburg går vi på "Biltåget", som under nästa natt för oss ner till München i Sydtyskland. Hemresan kommer att företas i omvänd ordning från München.

Vi kommer att bo på landstypiska hotell, med halvpension, dvs frukost och middag ingår.

Vägarna är asfalterade, mestadels med bra beläggning. Som helhet är vägstandarden mycket hög. Kurvor, serpentiner och ett mindre antal bergspass. Vägvalet kommer som helhet att vara anpassat för "motorcykelåkning", och ta oss utanför de vanliga turist/bilvägarna.

Alla deltagare kommer att få en "Informationsmapp" innehållande bl a information om sevärdigheter samt ett komplett kartmaterial. Alla dagsetapper kommer att vara inritade. Detta ger möjlighet att köra ensam eller i mindre grupper till dagens slutmål.

Resan företas i lugnt och sansat tempo, men för att få ut det bästa av resan måste man känna sitt fordon väl och behärska körning på mycket kurviga vägar. Varje deltagare ges dock tillfälle att under resans gång utveckla sin körteknik i kurvor och serpentiner.

Resans längd: 12 dagar
Körsträcka: ca 240 mil

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.