International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018

Pyrenéerna

Detta är kanske en av världens vackraste motorcykelresor.

Pyrenéerna är bergsområdet mellan Frankrike och Spanien som sträcker sig från Atlanten till Medelhavet.

Naturen är här "vildare" och framför allt mindre exploaterad än i Alperna. Av många bedöms Pyrenéerna som det vackraste bergsområdet i Europa. Här finns en levande landsbygd med små pittoreska byar och städer som klättrar uppför bergssidorna.

I Pyrenéerna finns fantastiska vägar genom raviner, öde pinjeskogar, sjöar, små byar och över bergspass som når höjder på mer än 2000 m ö h. Blomsterprakten är extremt rik i dalarna som är gräsgröna högt upp på sidorna. Vi kommer ibland att köra på vägsträckor som används av cykelloppet Tour de France och framför allt på vägar som ger oss mycket underhållande motorcykelåkning. För den som gillar kurvor och naturscenerier är denna resa en verklig "höjdare". På vägarna vi kommer att köra är trafiken mycket sparsam och i vissa fall obefintlig. Vägstandarden är som helhet mycket bra och håller framför allt på spanska sidan av Pyrenéerna ofta toppklass.

Från Lörrach i södra Tyskland dit vi anländer med tåg kommer vi att köra på utvalda vägar till den franska sidan av Pyrenéerna, för att sedan fortsätta på den spanska sidan tillbaks till Medelhavet. Dagsetapperna är anpassade till vägstandarden/karaktären under resans gång. Vägarna på den spanska sidan är kurviga men mycket "öppna" och lättkörda.

Varje deltagare måste kunna behärska sin motorcykel på smala kurviga vägar och känna sitt fordon väl. Resan ger å andra sidan deltagaren goda möjligheter att utveckla sin körteknik i kurvor och serpentiner. Vi kommer att köra asfaltvägar i den fastlagda rutten.

Den lämpligaste motorcykeln för denna resa är den som har upprätt körställning, ett lättsvängt chassi och inte för tung. Naturligtvis måste motorcykeln ha packmöjligheter.

Vi kommer att ha femton övernattningar på noga utvalda hotell som är typiska för detta område. Boendet inkluderar halvpension, dvs frukost och 3-5 rättersmiddagar inräknat i priset. Några hotell är verkligen annorlunda och kommer att bli en trevlig ingrediens i resan.

Pyrenéerna är känt för god mat varför den gastronomiska upplevelsen blir något vi kommer att minnas från denna resa. Menyerna hämtas direkt från säsongens utbud. Råvarorna är fantastiska och behandlas mycket väl. Ni bjuds såväl anka, lamm och vilt som färsk fisk och skaldjur från närbelägna Atlant- och Medelhavskusten.

Vår rutt från Pyrenéerna upp till Lörrach går på noga utvalda mc-vägar i Cevennerna och Jurabergen.

Under vår resa genom Cevennerna kommer vi att köra på små vägar, över berg, genom floddalar, vingårdar och gamla städer. Cevennerna som hör till Europas verkliga ”bergsskatter” är ett ganska okänt motorcykelparadis för oss Svenskar. Här möts man av ett vilt urtidslandskap med gigantiska kalkstensplatåer, Causses, som är genomskurna av flodraviner vilket bidrar till kurviga vägar i överflöd. Människans påverkan av landskapet är knappast mer märkbar idag än för hundra år sedan, och man kan inte förstå att detta är mitt 2 000-talets Europa.

Jurabergen, som är ett centraleuropeiskt bergsystem på gränsen mellan Schweiz och Frankrike. Vi kör bl.a. på trevliga vägsträckor i Doubs dalgången. Ett riktigt paradis för oss motorcyklister.

Alla deltagare kommer att få en "Informationsmapp" innehållande bl a information om sevärdheter samt ett komplett kartmaterial. Alla dagsetapper kommer att vara inritade. Detta ger dig/er möjlighet att köra ensam eller i mindre grupper till dagens slutmål. Det kommer även att ges möjlighet att i samförstånd med färdledaren förlänga/förkorta dagsetapperna enligt individuellt önskemål.

Bästa restiden för Pyrenéerna är vår och höst. I slutet av september kan man ibland under dagtid ha temperaturer på ca 30°C, däremot kan nätterna vara mycket kalla. Även sommartid ligger det snö på de högsta topparna. Många passövergångar är på över 2000 m ö h, därför bör man inte åka för sent alternativt för tidigt på säsongen, då dessa är stängda pga snö. Våren och försommaren är den vackraste tiden i Pyrenéerna.

Resans längd: 20 dagar
Antal hotellövernattningar: 15
Total körsträcka utanför Sverige: ca 375 mil
Nästa resa: september 2018

Routebeskrivning
Dag 1: Hemorten - Göteborg (Stena Line)
Dag 2: Kiel - Hamburg - Lörrach (AutoZug)
Dag 3: Lörrach – Le Cegne
Dag 4: Le Cegne – Quarante
Dag 5: Quarante – Saillagouse
Dag 6: Saillagouse - Bourg-D'Oueil
Dag 7: Bourg-D'Oueil – Bielle
Dag 8: Bielle – Torla
Dag 9: Torla - Os de Civis
Dag 10: Os de Civis – Mollò
Dag 11: Mollò - Argeles sur Mer
Dag 12: Argeles sur Mer – Meyreius
Dag 13: Meyreius – Florac
Dag 14: Florac – Ardéche
Dag 15: Ardéche – St Rambert
Dag 16: St Rambert – Pontalier
Dag 17: Pontalier - St Ursanne
Dag 18: St Ursanne - Lörrach (AutoZug)
Dag 19: : Hamburg – Kiel (Stena Line)
Dag 20: Göteborg – Hemorten

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.