International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018

Pyrenéerna "Fly & Ride"

Detta är en variant av den så populära Pyrenéerna-resan. Istället för att åka på egen motorcykel så flyger vi till Barcelona, där vi hyr motorcyklar av en BMW-agent.

Pyrenéerna är namnet på bergsområdet mellan Frankrike och Spanien som sträcker sig från Atlanten till Medelhavet.

Naturen är här "vildare" och framför allt mindre exploaterad än i Alperna. Av många bedöms Pyrenéerna som det vackraste bergsområdet i Europa. Här finns en levande landsbygd med små pittoreska byar och städer som klättrar uppför bergssidorna.

I Pyrenéerna finns fantastiska vägar genom raviner och öde pinjeskogar och genom små byar och utmed sjöar och över bergspass, vilka når höjder på mer än 2000 m. ö. h.. Blomsterprakten är extrem och dalarna är gräsgröna högt upp på längs bergssidorna. Vi kommer ibland att köra på vägsträckor som används av cykelloppet Tour de France och framför allt på vägar som ger oss mycket underhållande motorcykelåkning.

För den som gillar kurvor och naturscenerier är denna resa en verklig "höjdare". På vägarna vi kommer att köra är trafiken mycket sparsam och i vissa fall obefintlig. Vägstandarden är som helhet mycket bra och håller framför allt på spanska sidan av Pyrenéerna ofta toppklass.

Dagsetapperna är anpassade till vägstandarden/karaktären under resans gång. Vägarna på den spanska sidan är kurviga men mycket "öppna" och lättkörda.

Varje deltagare måste kunna behärska sin motorcykel på smala kurviga vägar och känna sitt fordon väl. Resan ger å andra sidan deltagaren goda möjligheter att utveckla sin körteknik i kurvor och serpentiner. All körning kommer att ske på belagda vägar.

Den lämpligaste motorcykeln för denna resa är den som har upprätt körställning, ett lättsvängt chassi och inte för tung. Naturligtvis måste motorcykeln ha packmöjligheter.

Vi kommer att ha nio övernattningar på noga utvalda hotell som är typiska för detta område. Boendet inkluderar sju övernattningar med halvpension, dvs frukost och 3-5 rättersmiddagar inräknat i priset. Några hotell är verkligen annorlunda och kommer att bli en trevlig ingrediens i resan.

Pyrenéerna är känt för god mat varför den gastronomiska upplevelsen blir något vi kommer att minnas från denna resa. Menyerna hämtas direkt från säsongens utbud. Råvarorna är fantastiska och behandlas mycket väl. Ni bjuds såväl anka, lamm och vilt som färsk fisk och skaldjur från närbelägna Atlant- och Medelhavskusten.

Alla deltagare får en "Informationsmapp" innehållande bl. a. information om sevärdheter samt ett komplett kartmaterial. Alla dagsetapper är inritade. Detta ger dig/er möjlighet att köra ensam eller i mindre grupper till dagens slutmål. Det kommer även att ges möjlighet att i samförstånd med färdledaren förlänga/förkorta dagsetapperna enligt individuellt önskemål.

Bästa restiden för Pyrenéerna är vår och höst. I slutet av september kan man ibland under dagtid ha temperaturer på ca 30°C, däremot kan nätterna vara mycket kalla. Även sommartid ligger det snö på de högsta topparna. Många passövergångar är på över 2000 m. ö. h., därför bör man inte åka för sent alternativt för tidigt på säsongen, då dessa är stängda p.g.a. snö. Våren och försommaren är den vackraste tiden i Pyrenéerna.

Resans längd: 10 dagar
Antal dagar på mc: 8
Antal hotellövernattningar: 9
Total körsträcka utanför Sverige: ca 185 mil
Nästa resa: 2-11 juni 2018

Routebeskrivning
Dag 1: Flyg: Stockholm/Arlanda - Barcelona
Dag 2: Barcelona – Saillagouse
Dag 3: Saillagouse - Bossost
Dag 4: Bossost - Bielle
Dag 5: Bielle – Torla
Dag 6: Torla - Os de Civis
Dag 7: Os de Civis - Prats de Mollò
Dag 8: Prats de Mollò - Argeles sur Mer
Dag 9: Argeles sur Mer – Barcelona
Dag 10: Flyg: Barcelona – Stockholm/Arlanda

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.