International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018

Sydamerika/Patagonien "The End of the World Adventure"

Denna resa tar dig till en av de vackraste och mest spektakulära områden på vår planet. Få platser har så många fantastiska naturupplevelser och äventyr att erbjuda som Patagonien. Att få köra motorcykel genom Patagonien är en upplevelse utöver det vanliga och ett minne för livet. ”Patagonien är äventyrarens, cowboyens, indianens, lycksökarens, nybyggarens och de landsflyktigas rike”.

Vår rutt tar dig genom bergskedjan Anderna till de mest avlägsna platserna i Patagonien. Vi besöker, Torres del Paine National Park, Perito Moreno Glaciären och Tierra Del Fuego ”Eldslandet”. Övernattar i Ushuaia ”The end of the World”.

Resans första etapp går till Bariloche som anses vara den bästa skidorten i Sydamerika. Känd för sin Schweiziska arkitektur St. Bernards hundar och choklad. Här kommer vi att ha två övernattningar. Vi gör en motorcykelutflykt i de mycket vackra omgivningarna.

Vår rutt tar oss därefter söderut till byn El Bolson, känd för att leva kvar i 70-talets hippievåg. Här har man ett tempererat klimat, vilket gör att de har fyra årstider, precis som i Sverige.

Vi kör sedan vidare in i nationalparken ”Parque Nacional Los Alerces”. Parken präglas av berg, dalar, floder, sjöar och glaciärer. Här finns ett av världens finaste ”flugfiskeområden”. Under fiskets högsäsong vallfärdar folk från hela världen till Argentina för att fiska efter bland annat regnbågslax och lax.

Efter några dagar i Argentina fortsätter vi sedan in i Chile och till den legendariska vägen ”Carratera Austral”. Den börjar i Puerto Montt, slutar i Villa O´Higgins och är ett vägprojekt som påbörjades för över trettio år sedan. Syftet var att med bil kunna nå de mest avlägsna platserna i Patagonien.

Vi kör söderut på Carratera Austral och snart har vi kommit fram till ”Queulat National Park” som är den enda nationalparken i Chile som man kan köra genom med bil. Här är de största attraktionerna; glaciärerna, floderna och speciellt de oförstörda skogarna, här finns inga stigar och spår från nybyggare. Stora delar av parken är ännu outforskad. I denna park regnar det nästan jämt. Därav den frodiga växtligheten. Att köra på motorcykel genom detta område är en naturupplevelse i ”toppklass”!

Resan fortsätter sedan in i Argentina igen. Nu möter vi det Patagonien som man har hört talas om. Öde områden, vi kör i timmar utan att se en enda människa. Här har vi däremot möjlighet att se en del vilda djur.

Färden fortsätter sedan på ”Ruta 40” genom ett stort, tomt och öde landskap utan att se någon ände på vägen. Vägen har nästan inte en kurva, bara rakt fram, mil efter mil. Och detta är en mycket märklig upplevelse när man kör motorcykel.

Vissa delar av sträcka har bra vägstandard, andra är vägbyggen och vissa delar är gammal grusväg. ”Ruta 40” asfalteras bit för bit varje år. OBS! ”Ruta 40” är fortfarande en utmaning för oss motorcyklister.

Ett av etappmålen är den lilla bergsbyn El Chalten. Här ligger små hotell och vandrarhem och byn är utgångspunkt för vandrare och bergsklättrare i Fitz Roy området. Fitz Roy är det mest fotograferade berget i Patagonien. Och kanske ett av världens vackraste.

Vi övernattar två nätter i Calafate som är centrum för den som vill utforska den argentinska delen av det sydliga Patagoninen. Vi får en välbehövlig vilodag med en kortare utflykt efter några dagars tuff mc-körning.

Ett vidsträckt område väster om Calafate där Patagoniens mäktiga ”inlandsis” avsätter en mängd, både små och stora, glaciärer gör det till ett av de mest spektakulära naturområdena i hela Sydamerika. Vi kommer att besöka Perito Moreno Glacier. den största och mäktigaste glaciären i området, världens tredje största sötvattensreserv.

Resan fortsätter söderut. Vi passerar gränsen till Chile, där vi kommer att besöka den populäraste nationalparken i Sydamerika; Torres del Paine National Park.

Vi kör sedan vidare till Tierra del Fuego ”Eldslandet” Därmed kommer vi att åka färja över Magellans sund. Rutten går bl.a. över bergspasset ”Garibaldi Pass” och snart är vi framme i den förhållandevis stora staden Ushuaia.

Ushuaia – En av världens mest exotiska destinationer för oss motorcyklister – den sydligaste staden i världen. Stadens läge är dramatiskt och du kan göra flera spännande utflykter till naturområden runt staden.

Det är naturligtvis den storslagna naturen, som är Eldslandets stora tillgång, men också känslan av att befinna sig på en av vår jords utposter med motorcykel berör en starkt.

För den som gillar att köra motorcykel, ”äventyr”, naturscenerier, god mat och trevligt boende är denna resa en riktig ”Höjdare”.

På vägarna vi kommer att köra är trafiken mycket sparsam näst intill obefintlig.Vägstandarden håller mycket hög klass, när det är asfaltbeläggning, däremot kan grusvägarna ibland var mycket dåliga. Denna resa är en ”äventyrsresa” och lämpar sig enbart för den som har erfarenhet av att köra motorcykel på grusvägar.

Vi kommer att ha tjugo övernattningar i B&B på noga utvalda hotell som är typiska för detta område.

Resans längd: 22 dagar
17 dgr mc-resa (inkl 4 vilodagar)
Antal övernattningar: 19
Total körsträcka ca 460 mil varav ca 100 mil är grusväg
Nästa resa: 10 februari - 3 mars 2018

Routebeskrivning:
Dag 1: Avresa från Sverige/Arlanda. Ankomst Osorno/Chile
Dag 2: Ankomst Osorno/Chile
Dag 3: Osorno - Bariloche
Dag 4: Bariloche (utflykt)
Dag 5: Bariloche - Esquel
Dag 6: Esquel - Puyuhuapi
Dag 7: Puyuhuapi - Coihaique
Dag 8: Coihaique - Cochrane
Dag 9: Cochrane - La Angostura
Dag 10: La Angostura - El Chalten
Dag 11: El Chalten - El Calafate
Dag 12: El Calafate (utflykt. Perito Moreno)
Dag 13: El Calafate - Puerto Natales
Dag 14: Puerto Natales (utflykt.Torres del Paine National Park)
Dag 15: Puerto Natales - Cerro Sombrero
Dag 16: Cerro Sombrero - Ushuaia
Dag 17: Ushuaia (utflykt. ”The end of the World”)
Dag 18: Ushuaia - Rio Grande
Dag 19: Rio Grande - Punta Arenas
Dag 20: Punta Arenas (vilodag)
Dag 21: Hemresa med flyg från PuntaArenas
Dag 22: Ankomst Sverige/Arlanda

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.