International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018

Nya Zeeland

Så långt från Europa som du kan föreställa dig, så långt borta så att det inte spelar någon roll om du reser västerut eller österut, ligger det land som de infödda Maoris döpte till Aotearoa ”Landet med det långa vita molnet”.

Mer än 30 procent av Nya Zeeland består av naturreservat, som skyddar den praktfulla naturen och många olika djurarter. Urgamla skogar och landskap har överlevt från förhistorisk tid till i dag, och det nästan orörda landskapet kan upplevas i landets 13 nationalparker.

Nya Zeeland är resmål nummer ett, om man vill göra en omväxlande och underhållande motorcykelresa, där upplevelser och aktiviteter kombineras på bästa sätt i ett sagolikt vackert landskap.

Nya Zeeland är till ytan 269 000 km² och (Sverige 449 000 km² / knappt 60% av Sveriges yta) erbjuder ett komprimerat spektrum av hela jordens olika landskap och klimat, representerat på två öar, Nord och Sydön: Här finner man Regnskogar, Alplandskap, Vita glaciärer, Varma källor, Vulkaner, Subtropiska stränder, Fjordar, Kristallklara bergsjöar och en väldigt annorlunda fauna och flora. En ständigt omväxlande natur och terräng gör att resan aldrig blir långtråkig. Att köra motorcykel genom detta land förstärker intrycken ytterliggare och blir ett minne för livet. Det har beskrivits som att köra från ett vykort till ett annat.

Att köra motorcykel i Nya Zeeland innebär: kurvor, ett väl underhållet vägnät med sparsamt med trafik och en närhet till naturen var du än befinner dig. Vägarna är forfarande förhållandevis smala och det finns knappt någon motorväg att prata om. Detta har gjort att landet anses av många som ett av de attraktivaste i världen för Mc-åkning.

För dig som söker det lite speciella och ”off the beaten track” platser. Vare sig det är orörd natur eller gamla övergivna guldgrävarbyar du söker, så finns det grusvägar och mindre vägar att utforska.

Landet har knappt 4 miljoner invånare var av 50 % av dem är bosatta runt Auckland regionen så resten av landet är glest befolkat men den öppenheten och gästvänligheten från Nyazeeländarna gör det mycket trevligt och lätt att resa här. Nya Zeeland är mångkulturellt med invandring först från Polynesien med urinnevånarna (Maori), sedan England och på senare tid grupper från hela världen.

Vi kommer under den 21 dagar långa motorcykelresan att bo på bra hotell/motel som ligger i orter som är noga utvalda. Boendet kommer att i många fall vara lite speciellt och säkert bli ett trevligt minne från resan.

Resans första dagar tillbringar vi på den subtropiska Nordön. Vi kör genom vinodlingar och jordbrukslandskap reser över vulkan platån runt Tongariro National Park. Besöker den bäst bevarade ”Art Déco” staden i världen och Rotorua, känd för den levande ”Mauori-kulturen”, med otaliga geysrar och varma källor, Coromandelhalvön och slutligen Bay of Islands möter oss med den gigantiska Kauri skogen och Ninety mile beach.

Dagarna på Sydön är fyllda av upplevelser som: Westport, Lake Tekapo, Mount Cook, det berömda Milford Sound, adrenalinkickarnas huvudstad Queenstown där man uppfann ”Bungyejumping och Jet boating”, Wanaka, Franz-Josef och Fox Glaciärerna, Panacake Rocks från Punakaiki och Abel Tasman National Park, detta sammanbundet med Sydöns bästa motorcykelvägar.

Resan avslutas i Christchurch där vi återlämnar våra cyklar och avslutar med en sista middag tillsamman innan det är dags att förbereda för hemresa.

Nästa resa: 26 januari - 15 februari 2018
Start: Auckland
Avslut: Christchurch
Total körsträcka: ca 400 mil

Routebeskrivning:

Dag nr 1: Auckland
Dag nr 2: Auckland rundtur
Dag nr 3: Auckland - Tairua
Dag nr 4: Tairua- Rotorua
Dag nr 5: Rotorua Sightseeing
Dag nr 6: Rotorua- Waitomo
Dag nr 7: Waitomo- Whangamomona
Dag nr 8: Whangamomona-Whanganui
Dag nr 9: Whanganui-Wellington
Dag nr 10: Wellington-Nelson
Dag nr 11: Nelson - Westport
Dag nr 12: Westport-Franz Josef
Dag nr 13: Franz Josef- Clyde
Dag nr 14: Clyde - Invercargill
Dag nr 15: Invercargill - Te Anau
Dag nr 16: Milford Sounds
Dag nr 17: Te Anau - Queenstown
Dag nr 18: Queenstown
Dag nr 18: Queenstown- Tekapo
Dag nr 18: Tekapo- Christchurch
Dag nr 18: Christchurch/hemresa

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.