International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018

 NY RUTT! 

Nordkalotten

Följ med på en fantastisk Motorcykelresa till Europas sista utpost i norr, Midnattssolens, de stora viddernas, samernas och renarnas land. En innehållsrik och oförglömlig Motorcykelresa till Norrland, Finska Lappland, Nordnorge, öriket Lofoten med sina fjordar och spetsiga fjälltoppar. Båttur med Hurtigruten, bra hotell och god mat.

Ambitionen vid utformningen av denna resa har varit att anpassa den till motorcykelkörning när den är som bäst. Varje dag kommer att innehålla trevliga, upplevelserika stunder på motorcykeln. Å andra sidan skall varje dag innehålla även annat än motorcykelåkning. Idéer och uppslag har hämtats från egna erfarenheter och reseskildringar skrivna av motorcyklister.

Få resmål är så fängslande som NORDKAP. Här vid Europas nordligaste utpost kan man blicka ut över Norra Ishavet och bekanta sig med MIDNATTSSOLEN från den 307 meter höga Nordkapsklippan. Detta är för övrigt norra Norges största turistattraktion med över 250.000 besökare varje år.

För många Motorcyklister är det ett måste att under sitt ”Motorcykelliv” ha stått på Nordkapsklippan med sin hoj. Helt i klass med att köra över de högsta bergspassen i Alpområdet.

Vi kommer även att besöka Vadsö på Varangerhalvön, för att sedan fortsätta mot Vardö och Hamningberg, Europas nord-östligaste punkt. Från Vardö reser vi med Hurigruten till Honningsvåg strax söder om Nordkap. Trafiken går med moderna och bekväma kryssningsfartyg. Resan går längs Norges nordligaste fjordar och anses av många som världens vackraste sjöresa.

Under hemresan följer vi Norges kust mot hamnstaden Tromsö, vidare över till Senja och Lofoten. Där vi kommer att ha tre övernattningar på Lofoten innan vi tar färjan över till Bodö.

Lofoten är ett dramatiskt och fantastiskt havs/fjordlandskap, otroliga naturkontraster. Här möter man en övärld, som genomkorsas av fjordar och vikar sammanbundna med broar och färjeleder. Överallt reser sig höga och branta fjäll med snötäckta toppar längs de många gröna fjordarna. Trånga och djupa dalar, vita sandstränder, orörda landområden samt en mängd små genuina fiskelägen hör också till landskapsbilden.

Det milda klimatet, som den varma Golfströmmen ger Lofoten, bidrar även till att man i fulla drag njuter av tillvaron. Att köra motorcykel i detta område är en upplevelse utöver det vanliga.

Från Bodö kommer vi att köra riksväg 17 (Kystriksveien) till Leira, en otroligt vacker och trevlig väg för oss motorcyklister. Vägen slingrar sig efter kusten till skillnad mot den större E6an. Denna kustväg har omnämnts som en av Europas vackraste vägar.

Resan kommer att avslutas i Östersund.

Vi kommer att ha fjorton övernattningar på noga utvalda Hotell/Rorbuer med hög standard. Boendet inkluderar: tretton övernattningar med halvpension, d.v.s. frukost och middag är inräknat i priset. En övernattning i B&B. En övernattning i tvåbäddshytt på Hurtigruten.

Vägarna är asfalterade, mestadels med bra beläggning. Som helhet är vägstandarden mycket hög. Trafiken är sparsam. Kortare vägavsnitt består av grusvägar med Vägverkets standard.

Resans längd: 15 dagar
Antal övernattningar: 14
Körsträcka: ca 400 mil
Nästa resa: 22 juli - 4 augusti 2018

Routebeskrivning
Dag 1. Hemorten - Sundsvall
Dag 2. Sundsvall - Vidsel
Dag 3. Vidsel - Sodankylä
Dag 4. Sodankylä - Kirkenes
Dag 5. Kirkenes -Vardö
Dag 6. Hamningberg t.o.r . Vardö – Honningsvåg (Hurtigruten)
Dag 7. Honningsvåg - Nordkap - Alta
Dag 8. Alta - Tromsö
Dag 9. Tromsö - Senja
Dag 10. Senja
Dag 11. Senja - Nyvågar (Lofoten)
Dag 12. Nyvågar - Reine
Dag 13. Reine (vilodag/utflykt)
Dag 14. Reine – Sörvågen – (färja) Bodö - RV17 - Tonnes
Dag 15. Tonnes – Östersund

Filmklipp från vår resa "Nordkap 2009"

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.