International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018

Lombardiet

Den Italienska regionen Lombardiet är ett fascinerande område för motorcyklisten. Här finns kombinationen vatten, höga berg och bergspass som vi motorcyklister gärna söker.

Denna region, söder om Alperna är präglat av stora höjdskillnader. Vädret och temperaturen är ofta angenämt.

Vi kommer att köra på kurviga vägar, nästan utan trafik, som går genom små byar, vackra dalar och över höga berg. Vårt vägval genom Tyska Bayern, Österrike, norra Italien är en del av resan och innebär trevliga vägar genom ett vackert Alplandskap.

Resan har tre hotellbyten, vilket innebär att vi kommer att göra fyra dagsutflykter på motorcyklar utan tung packning. Utflykterna görs på noga utvalda vägar som innebär mycket underhållande mc-körning i kombination med sevärdheter/upplevelser.

Vi kommer att bo fyra nätter i området vid Lago d´Iseo. Sjön Lago d'Iseo är okänd i förhållande till sina storasystrar, Gardasjön och Comosjön, men ett riktigt litet smycke. Huvudorten heter just Iseo, en trevlig liten by och härifrån tar du kanske båten över till charmiga ön Monte Isola. På sjöns andra sida ligger medeltida Lòvere, en historisk liten gömma med välbevarat centrum.

Från vårt ”basläger” i Lombardiet, kommer vi att göra mc-utflykter, där vi kör på mycket spektakulära vägsträckor som bl.a ”Passo d´Vivione”, ”Passo d´CroceDomini”, ”Passo d´Maniva” och besöker genuina ställen som Clusone med sina labyrintiska gränder, samt byn Gromo längre upp i samma dal.

För den motorintresserade finns det möjlighet att besöka, ”Moto-Guzzi museum” i Mandello, Formel-1 banan ”Autodromo Monza” norr om Milano och ”Mille Miglia museum” i Brescia. De sista två nätterna kommer vi att bo i byn Biberwier, som ligger i Österrike. Härifrån kommer vi att göra en utflykt på fina mc-vägar i ”Lechtaler Alpen”.

Alla deltagare kommer att få en ”Informationsmapp” innehållande bl.a. information om sevärdheter samt ett komplett kartmaterial. Alla dags etapper/utflykter kommer att vara inritade. Detta ger dig/er möjlighet att köra ensam eller i mindre grupper. Det kommer även att ges möjlighet att i samförstånd med färdledaren förlänga/förkorta dags etapperna enligt individuellt önskemål.

Vi kommer att ha sju övernattningar på noga utvalda hotell som är typiska för detta område. Boendet inkluderar halvpension, d.v.s. frukost och 3–4 rätters middag inräknat i priset. Det Italienska köket gör denna resa till något utöver det vanliga för mat och vinälskaren.

För att kunna genomföra denna resa under behagliga och ”stressfria” förhållanden, med rimlig tidsåtgång, kommer vi att åka färja t.o.r Göteborg – Kiel, AutoZug (Biltåg) från Hamburg i Nordtyskland till München i Sydtyskland. Hemresa går från München till Hamburg.

Varje deltagare måste kunna behärska sin motorcykel på smala kurviga vägar och känna sitt fordon väl.

Resans längd: 12 dagar
Antal hotellövernattningar: 7
Total körsträcka utanför Sverige: ca 160 mil

Routebeskrivning:
Dag 1: Hemorten - Göteborg
Dag 2: Kiel – Hamburg - München (AutoZug) (10 mil)
Dag 3: München - Obergurgl (22 mil)
Dag 4: Obergurgl – Breno (Lombardiet) (23 mil)
Dag 5: Breno (utflykt) (13 mil)
Dag 6: Breno (utflykt) (13 mil)
Dag 7: Breno (utflykt) (15 mil)
Dag 8: Breno - Biberwier (26 mil)
Dag 9: Biberwier – (utflykt) (20 mil)
Dag 10: Bibewier – München (AutoZug) (12 mil)
Dag 11: Hamburg - Kiel (10 mil)
Dag 12: Göteborg - Hemorten

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.