International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018

Kärnten

Kärnten är ofta kallad ”Österrikiska Rivieran” på grund av sitt milda klimat och dess sydeuropeiska atmosfär. Slingrande, väl belagda bergsvägar, som går genom ett mjukt, kulligt landskap med många vackra sjöar, samt att kombinera detta med att se på Formel 1 racing kännetecknar denna motorcykelresa.

Kärnten ligger i södra Österrike och gränsar mot delstaterna Salzburg och Steiermark i norr och nordost, mot Slovenien och Italien i söder och mot delstaten Tyrolen i väst. Och är den utav Österrikes provinser som ligger längst söderut.

Kärnten är höga berg och mera än 200 sjöar och erbjuder många naturupplevelser. Sommaren är varm i Kärnten och sjöarnas vattentemperatur når fort upp omkring 28 grader, vilket kan verka frestande för en simtur, efter en mc-utflykt i de imponerande bergen. Kärnten har fyra större insjöar (Wörthersee, Ossiacher See, Millstätter See och Weißensee) samt cirka 1 270 mindre insjöar.

Mot söder bilder de Karniska alperna gränsen till Italien och Karawankerna gränsen till Slovenien. Dolomiterna bildar gränsen till Tyrolen. I Kärnten ligger också Österrikes högsta bergstopp, Großglockner (3 798 m), som ingår i nationalparken Hohe Tauern, Europas största nationalpark. I dessa berg finns 38 glaciärer.

En av resans höjdpunkter är besöket på Formel 1 Racing i Spielberg, ”Red Bull Austrian GP”. Formel 1 är så mycket mer än bilar. Ljudet, farten och festen runt omkring är något som du bara förstår om du får uppleva det själv. Har man en gång haft förmånen att uppleva ett race i Formula-1 så glömmer man aldrig denna hisnande fartupplevelse. Besöket är valfritt och ingår inte i resans pris.

Vi kommer att göra fem heldagsutflykter med våra motorcyklar utan tung packning på utvalda vägar med vårt hotell som bas. Varje dagsutflykt är 15 – 25 mil lång men kan om önskemål finns, förlängas alternativt förkortas. Självklart kan man göra vägval och utflykter på egen hand eller i mindre grupper.

För den som vill låta motorcykeln få en vilodag, är det inga problem att hitta sysselsättning. Området och de närliggande orterna är populära turist- och semesterorter med allt som detta innebär.

Vi kommer att ha 8 övernattningar på bra hotell med halvpension, d.v.s. frukost och middag inräknat i priset. En del av hotellen kommer att även ha swimmingpool.

Vi inleder med att köra till Göteborg, och Stena Lines färjeterminal. Första natten tillbringar vi på Kiel-färjan. Från Kiel till Hamburg blir det en kort körning. I Hamburg kör vi på ”Biltåget”, som under nästa natt för oss ner till München i södra Tyskland. Hemresan kommer att företas i omvänd ordning från München.

Etappen mellan München och Kärnten, är en del av resan och innebär underhållande mc-körning på noga utvalda vägar blandat med kända och okända sevärdheter. Och vi bör ha tid på oss att se lite närmare på Bayerns huvudstad, München.

Resan företas i lugnt och sansat tempo, men för att få ut det bästa ur resan måste man känna sitt fordon väl och behärska körning på mycket kurviga vägar. Varje deltagare ges dock tillfälle att under resans gång utveckla sin körteknik i kurvor och serpentiner.

Några av resans höjdpunkter är:

 • Großglockner Hochalpenstrasse, den 22 kilometer lång sträcka med vackra serpentinvägar som går genom nationalparken Hohe Tauern
 • Nockalmstrasse
 • ”Örnnästet” Kehlsteinhaus
 • Malta Hochalpstraße
 • Goldeck Panoramasraße
 • Plöcken-, Wurzen- och Vrsic-Pass
 • Mangartstrasse
 • Kurviga vägar i Friaul, Monte Rest och Sauriser Tal
 • Weißensee ligger 930 m.ö.h. den högst belägna sjön i Kärnten
 • Wörther See
 • Porsche Automuseum Helmut Pfeifhofer
 • Besök på Österrike F1 GP 2015 ”Red Bull Austrian GP”

Resans längd: 13 dagar
Antal hotellövernattningar: 8
Total körsträcka utanför Sverige: ca 200 mil

Routebeskrivning
Dag 1. Hemorten - Göteborg (Stena Line)
Dag 2. Kiel - Hamburg - München
Dag 3. München – Kärnten (Weissensee)
Dag 4. Weißensee (utflykt)
Dag 5. Weißensee (utflykt)
Dag 6. Weißensee - Turrach
Dag 7. Turrach (utflykt)
Dag 8. Turrach (utflykt)
Dag 9. Turrach (utflykt) - ”Red Bull Austrian GP”
Dag 10. Turrach – München
Dag 11. München (AutoZug) - Hamburg
Dag 12. Hamburg - Kiel (Stena Line)
Dag 13. Göteborg - Hemorten

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.