International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018

Gardasjön/Dolomiterna

Gardasjön med regionerna Trentino, Vento och Lombardiet är ett fascinerande område för motorcyklisten. Här finns kombinationen vatten, berg och bergspass som vi motorcyklister gärna söker.

Denna region, söder om Alperna är präglat av stora höjdskillnader. Gardasjön ligger 65 meter över havet och bergen runt omkring når höjder på över 2 000 meter. Vädret och temperaturen är ofta angenämt.

Vi kommer att köra på kurviga vägar, nästan utan trafik, som går genom små byar, vackra dalar och över höga berg.

Vårt vägval genom Tyska Bayern, Österrike, norra Italien är en del av resan och innebär trevliga vägar genom ett vackert Alplandskap.

Resan har fyra hotellbyten, vilket innebär att vi kommer att göra fyra dagsutflykter på motorcyklar utan tung packning. Utflykterna görs på noga utvalda vägar som innebär mycket underhållande mc-körning i kombination med sevärdheter/upplevelser.

Vi kommer att bo tre nätter i Malcesine vid Gardasjön. Staden har gamla anor och är mycket trevlig. Här finns ett stort utbud av restauranger, barer och butiker.

De sista två nätterna kommer vi att bo i byn Corvara som ligger i den centrala delen av Dolomiterna. Härifrån kommer vi att göra en utflykt, där vi kör på några av Europas trevligaste motorcyklevägar.

Alla deltagare kommer att få en ”Informationsmapp” innehållande bl.a. information om sevärdheter samt ett komplett kartmaterial. Alla dags etapper/utflykter kommer att vara inritade. Detta ger dig/er möjlighet att köra ensam eller i mindre grupper. Det kommer även att ges möjlighet att i samförstånd med färdledaren förlänga/förkorta dags etapperna enligt individuellt önskemål.

Vi kommer att ha åtta övernattningar på noga utvalda hotell som är typiska för detta område. Boendet inkluderar halvpension, d.v.s. frukost och 3–4 rätters middag inräknat i priset. Det Italienska köket gör denna resa till något utöver det vanliga för mat och vinälskaren.

För att kunna genomföra denna resa under behagliga och ”stressfria” förhållanden, med rimlig tidsåtgång, kommer vi att åka färja t.o.r Göteborg – Kiel, AutoZug (Biltåg) från Hamburg i Nordtyskland till München i Sydtyskland. Hemresa går från München till Hamburg.

Våren och hösten är en vacker tid i området runt Gardasjön. Medelhavsklimatet gör att det är varmt och skönt. Turisttrafiken är sparsam och vi motorcyklister har nästan vägarna för oss själva. Jag har därför valt att lägga denna resa i juni och september månad.

Varje deltagare måste kunna behärska sin motorcykel på smala kurviga vägar och känna sitt fordon väl.

Resans längd: 13 dagar
Antal hotellövernattningar: 8
Total körsträcka utanför Sverige: ca 200 mil

Routebeskrivning
Dag 1. Hemorten - Göteborg (Stena Line)
Dag 2. Kiel - Hamburg - München (AutoZug) (10 mil)
Dag 3. München – Malé (30 mil)
Dag 4. Malé - Malcesine (Gardasjön) (17 mil)
Dag 5. Malcesine (utflykt) (17 mil)
Dag 6. Malcesine (utflykt) (26 mil)
Dag 7. Malcesine – Levico Terme (15 mil)
Dag 8. Levico Terme (utflykt) (20 mil)
Dag 9. Levico Terme – Corvara (20 mil)
Dag 10. Corvara (Utflykt) (15 mil)
Dag 11. Corvara – München (30 mil) - Hamburg (AutoZug)
Dag 12. Hamburg – Kiel (Stena Line) (10 mil)
Dag 13. Göteborg – Hemorten

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.