International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018

Franska Alperna

Denna resa tar dig med till ett område där de varma medelhavsvindarna och den rena alpluften gör klimatet perfekt för en motorcykelsemester under försommaren eller tidig höst. Området är också omtalat för sina motorcykelvägar. Vi kommer att följa de av oss och andra motorcyklister mest rekommenderade vägavsnitten.

Vi börjar med att köra ner till Göteborg, där tar vi Stena Lines färja till Kiel. Därefter åker vi "Biltåg" från Hamburg ner till Lörrach i södra Tyskland. Nu har vi kommit ända till den Schweiziska gränsen. Vi kör på noga utvalda motorcykelvägar genom Schweiz, Frankrike ner till Medelhavet och Franska Rivieran. Vägarna är mycket underhållande för oss motorcyklister, kurvor och serpentiner i överflöd genom en otroligt vacker natur.

Under vår resa genom de Franska alperna kommer vi att besöka orter som Chamonix, Val d'Isere och Briancon. Vi kommer att köra över flera av Europas högsta bergspass. De mest kända är, "Col du Galiber" (2642 m ö h), "Col de I'Iseran" (2764 m ö h) och "Col de Bonette" (2802 m ö h). Vi kommer delvis att följa turistvägen "Route des Grandes Alpes".

Resan kommer att omfatta många intressanta platser för den som tycker om naturscenerier, bl a "Grand Canyon du Verdon", Franska Rivierans svar på USA´s Grand Canyon. Och för den kulturintresserade finns massor att titta på, framför allt nere på Franska Rivieran. Den kulinariska upplevelsen från det franska köket kommer att bli oförglömlig.

Tre nätter bor vi i Mandelieu/La Napoule på den Franska Rivieran. Det finns alltså tid för sol och bad, alternativt en liten dagsutflykt på motorcykeln för sig själv eller i en lite mindre grupp. Här har vi en utmärkt utgångspunkt för utflykter till kända platser som Saint Tropez, Cannes, Nice och Monte Carlo och det är inte långt till Provence med sina småvägar, frodiga natur och konstnärsbyar.

När vi lämnar Franska Rivieran och kör norrut kommer vi att uteslutande välja vägar som är underhållande för motorcyklisten. Kurviga asfaltvägar med sparsam trafik som går genom en fantastiskt vacker natur. Vi kommer bitvis att köra den kända "Route Napoleon", en av världens bästa hojvägar.

De sista dagarna i södra frankrike, kommer vi att köra runt på utvalda vägar i Provence. Vi kör genom Lavendelfälten vid Puimoisson, upp på berget ”Mont Ventoux” genom dalgången ”Georges de la Nesque”, besöker orterna Vaison la Romaine, Beaumes de Venice och Malaucène.

Vägvalet från Provence upp till Chamonix innebär mycket underhållande mc-körning, på kurviga vägar, genom den franska regionen Rhône–Alpes och framför allt i det natursköna departementet La Drome.

Hemresan med Autozug kommer att gå från Lörrach upp till Hamburg i Nord-Tyskland.

Vi kommer att ha 12 övernattningar på bra hotell varav 11 med halvpension, d.v.s. frukost och middag inräknat i priset (11 middagar). En del av hotellen kommer att även ha swimmingpool.

Alla deltagare kommer att få en "Informationsmapp" innehållande information om sevärdheter samt ett komplett kartmaterial. Alla dagsetapper kommer att vara inritade. Detta ger möjlighet att köra ensam eller i mindre grupper till dagens slutmål.

Bästa restiden i Franska Alperna är vår och höst. I slutet av september kan man ibland dagtid ha temperaturer på ca 25°C, däremot kan nätterna vara mycket kalla. Även sommartid ligger det snö på de högsta topparna. Många passövergångar är på över 2000 m ö h, därför bör man inte åka för sent alternativt för tidigt på säsongen, då dessa är stängda p.g.a. snö. Vi har valt att lägga denna resa i mitten av juni och september. Under juli/augusti bör man undvika detta område. Tillströmningen av semesterfirare är då alltför stor.

Vägarna är asfalterade, mestadels med bra beläggning. Som helhet är vägstandarden mycket hög. Denna motorcykelresa går genom Europas mest dramatiska bergsområde. Vi kommer att bitvis köra på mycket kurviga vägar med stora höjdskillnader. Vägarna inbjuder till aktiv motorcykelkörning. Trafiken uppe i bergen är sparsam. Däremot kan den vara mycket intensiv nere på Franska Rivieran.

Resan företas i lugnt och sansat tempo, men för att få ut det bästa av resan måste man känna sitt fordon väl och behärska körning på mycket kurviga vägar. Varje deltagare ges dock tillfälle att under resans gång utveckla sin körteknik i kurvor och serpentiner. Det kommer även att ges möjlighet att i samförstånd med färdledaren förlänga/förkorta dagsetapperna enligt individuella önskemål.

Resans längd: 17 dagar
Antal hotellövernattningar: 12
Körsträcka utanför Sverige: ca 310 mil

Routebeskrivning
Dag 1. Hemorten - Göteborg (Stena Line)
Dag 2. Kiel - Hamburg (AutoZug) (10 mil)
Dag 3. Lörrach - Le Grand Bornand (35 mil)
Dag 4. Le Grand Bornand - Valloire (24 mil)
Dag 5. Valloire - Barcelonnette (15 mil)
Dag 6. Barcelonnette (vilodag/dagsutflykt) (19 mil)
Dag 7. Barcelonnette - Mandelieu /La Napoule (Franska Rivieran) (25 mil)
Dag 8. Mandelieu/La Napoule (vilodag/dagsutflykt)(Franska Rivieran) (15 mil)
Dag 9. Mandelieu/La Napoule (vilodag/dagsutflykt)(Franska Rivieran) (10 mil)
Dag 10. Mandelieu/La Napoule - Sault (33 mil)
Dag 11. Sault - Mont Ventoux - Sault (utflykt) (17 mil)
Dag 12. Sault - Villard de Lans (28 mil)
Dag 13. Villard de Lans - Chamonix (28 mil)
Dag 14. Chamonix - Saint Ursanne (28 mil)
Dag 15. Saint Ursanne - Lörrach (AutoZug) (14 mil)
Dag 16. Hamburg - Kiel (Stena Line) (10 mil)
Dag 17. Göteborg - Hemorten

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.