International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018
Filmklipp från vår resa "Dolomiterna 2010"

Dolomiterna "Fly & Ride"

Kurvor och bergspass i mängder, bra vägar, fantastisk natur och mat i toppklass. Dolomiterna är med andra ord det perfekta motorcykelresmålet. Bergspassen, vägarna och naturen i Sydtyrolen och Dolomiterna är en stor upplevelse för varje motorcyklist. Ett mycket angenämt klimat och det italienska köket gör inte saken sämre.

”Fly & Ride”. Istället för att starta hemifrån på egen motorcykel, så flyger vi till München, där vi hyr motorcyklar av en BMW-agent.

Mc-resan startar och avslutas i München, vilket ger oss möjlighet till ”stadsvandring” och ”kvällsnöjen” i centrala München. Om så önskas kan resan utökas med några extra dagar i München (pristillägg enl. offert).

Vi disponerar våra hyr-motorcyklar i sju dagar. Första dagen för oss över de Österrikiska Alperna ner till Cavaleze (södra Dolomiterna) och den Italienskspråkiga regionen Trentino. Där gör vi dagsturer. Sedan förflyttar vi oss till Corvara (norra Dolomiterna) och det Tyskspråkiga Sydtyrolen (Alto Adige), där vi gör nya dagsturer. Den sista dagen innebär körning via Grossglockner Hochalpenstrasse upp till München.

Vi kommer att tillbringa sju dagar i Alperna/Dolomiterna. Mycket av idén med motorcykelkörning i Dolomiterna är att köra över bergspass, alltså från en dalgång över till nästa dalgång.

Vid de mer kända passövergångarna finns restauranger, där vi kan ta en paus, innan vi ger oss på nedförslöpan ner i nästa dalgång.

Resan företas i lugnt och sansat tempo men för att få ut det bästa av resan måste man behärska körning på smala, kurviga bergsvägar och även känna sig bekväm med serpentinkörning. Deltagarna får under resan många möjligheter att putsa på sin körteknik.

Hotellen är omsorgsfullt utvalda för att ge oss motorcyklister ett trevligt och väl fungerande boende. På middagsmenyn hittar vi även rätter av lokal karaktär, så att vi får möjlighet att njuta av lokal kokkonst.

Dagsutflykterna genomförs på vägar, som är noga utvalda för att ge motorcyklisten den bästa upplevelsen. Vi kör utan packning för att få en så smidig cykel som möjligt. Varje dagsutflykt är 15–30 mil lång men kan om önskemål finns, förlängas alternativt förkortas. Självklart kan man göra vägval och utflykter på egen hand eller i mindre grupper.

För den som vill låta motorcykeln få en vilodag, är det inga problem att hitta sysselsättning. Området och de närliggande orterna är populära turist- och semesterorter med allt som detta innebär.

NOTERA: För nybörjare på motorcykel är denna resa inte lämplig.

Researrangemanget bjuder som vanligt på färdledare, noga utvalda mc-vägar, sevärdheter, sevärdheter/upplevelser som passar den motorintresserade, utflykter, naturscenerier, trevligt boende och god mat. Ett bra kartmaterial (GPS-rutter) gör det möjligt att åka själv eller i mindre grupper.

Alla deltagare får en "Informationsmapp" innehållande bl. a. information om sevärdheter samt ett komplett kartmaterial. Alla dagsetapper är inritade. Detta ger dig/er möjlighet att köra ensam eller i mindre grupper till dagens slutmål. Det kommer även att ges möjlighet att i samförstånd med färdledaren förlänga/förkorta dagsetapperna enligt individuellt önskemål.

Resans längd: 9 dagar
Antal dagar på mc: 7
Antal hotellövernattningar: 8
Total körsträcka utanför Sverige: ca 170 mil
Nästa resa: 6-14 jun 2018, 9-17 sep 2018

Routebeskrivning
Dag 1. Flyg: Sverige - München
Dag 2. München – Cavaleze
Dag 3. Cavaleze: Dagsutflykt
Dag 4. Cavaleze: Dagsutflykt
Dag 5. Cavaleze – Corvara (Södra Dolomiterna - Norra Dolomiterna)
Dag 6. Corvara: Dagsutflykt
Dag 7. Corvara: Dagsutflykt
Dag 8. Corvara - München
Dag 9. Flyg: München - Sverige

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.