International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018
Filmklipp från vår resa "Dolomiterna 2010"

Dolomiterna

Kurvor och bergspass i mängder, bra vägar, fantastisk natur och mat i toppklass. Dolomiterna är med andra ord det perfekta motorcykelresmålet. Bergspassen, vägarna och naturen i Sydtyrolen och Dolomiterna är en stor upplevelse för varje motorcyklist. Ett mycket angenämt klimat och det italienska köket gör inte saken sämre.

Vi kommer att tillbringa sex dagar i Dolomiterna, som bedöms vara ett av världens bästa motorcykelområden. Där kommer vi att göra heldagsutflykter med motorcyklar utan tung packning på utvalda vägar med vårt hotell som bas. Varje dagsutflykt är 15-28 mil lång men kan om önskemål finns, förlängas alternativt förkortas. Självklart kan man göra vägval och utflykter på egen hand eller i mindre grupper.

För den som vill låta motorcykeln få en vilodag, är det inga problem att hitta sysselsättning. Området och de närliggande orterna är populära turist- och semesterorter med allt som detta innebär.

Vi kommer att bo på landstypiska hotell (två hotellbyten), med halvpension, dvs frukost och middag ingår.

För att göra transportresan ner till Dolomiterna så behaglig och stressfri som möjligt utnyttjar vi färjeförbindelsen Göteborg - Kiel och det tyska "Biltåget".

Vi inleder med att köra till Göteborg, och Stena Lines färjeterminal. Första natten tillbringar vi på Kiel-färjan. Från Kiel till Hamburg blir det en körning. I Hamburg tar vi "Biltåget", som under nästa natt för oss ner till München i Sydtyskland. Hemresan kommer att företas i omvänd ordning från München.

Vägarna är asfalterade, mestadels med bra beläggning. Som helhet är vägstandarden mycket hög. Kurvor, serpentiner och bergspass i överflöd.

Resan företas i lugnt och sansat tempo, men för att få ut det bästa av resan måste man känna sitt fordon väl och behärska körning på mycket kurviga vägar. Varje deltagare ges dock tillfälle att under resans gång utveckla sin körteknik i kurvor och serpentiner.

Alla deltagare kommer att få en "Informationsmapp" innehållande bl. a information om sevärdheter samt ett komplett kartmaterial. Alla dagsetapper kommer att vara inritade. Detta ger möjlighet att köra ensam eller i mindre grupper till dagens slutmål.

Resans längd: 11 dagar
Antal hotellövernattningar: 6
Total körsträcka utanför Sverige: ca 170 mil

Routebeskrivning
Dag 1. Hemorten - Göteborg
Dag 2. Kiel - Hamburg (9 mil)
Dag 3. München – Dolomiterna (29 mil)
Dag 4. Dagsutflykt: Etschtahl (18 mil)
Dag 5. Dagsutflykt: Trentino (22 mil)
Dag 6. Dolomiterna syd - Dolomiterna norr (10 mil)
Dag 7. Dagsutflykt: "Drei Zinnen" (22 mil)
Dag 8. Dagsutflykt: Marmolada (24 mil)
Dag 9. Dolomiterna - München (28 mil)
Dag 10. Hamburg - Kiel (ca 9 mil)
Dag 11. Göteborg – Hemorten

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.