International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018

Colorado Adventure

Colorado är den av USA´s stater som man mest förknippar med "Vilda Västern", här finns gamla guldgrävarstäder nästan överallt. Vissa är väl bevarade med 1800-tals hus, salooner och gamla kyrkogårdar, andra är riktiga "spökstäder" där det nästintill inte bor en enda människa.

Naturupplevelserna är utöver det vanliga, Rocky Mountain National Park är en hissnande upplevelse, med toppar på 4500 m ö h. Vägen genom parken går över Milner Pass på 3279 meters höjd. Vi kommer att upptäcka det bästa av Colorado och köra genom ett flertal nationalparker/naturskyddsområden/småstäder som är världsunika. Vi kan även räkna med att få se en del vilda djur.

Colorado bedöms av amerikanska motorcyklister att ha de bästa vägarna i USA, för den som gillar underhållande/aktiv motorcykelkörning på kurviga asfaltsvägar nästan utan trafik, kombinerat med naturupplevelser i världsklass. Colorado är ett himmelrike för motorcyklisten, med alla tänkbara typer av vägar. Colorado är USA´s svar på de europeiska Alperna.

Världens bästa Mc-vägar, breda vägar i "vida" serpentiner, inget lösgrus på vägen, bra asfaltbeläggning, passövergångar på 3600 m ö h. Toppvägen upp till Mount Evans når en höjd på 4267 m ö h. Detta är den högsta asfalterade vägen i Nordamerika och en av denna resas starkaste upplevelser.

För den som söker vägar med "Offroadkaraktär" kommer det att finnas alternativa rutter till några av etappmålen. Colorado har nämligen utvecklats till ett eldorado för "Jeep- och Mc-offroadfolket". Observera att "offroadvägarna" i Colorado är mycket dåliga och kräver motorcyklar med hög fjädring och grova däck.

De vägar som kommer att vara "huvudspåret" är tvåfiliga breda med mycket bra asfaltbeläggning. Trafiken är sparsam och mycket hänsynsfull. Vi kommer inte att passera några större städer.

Under dessa elva dagar kommer vi att köra minst 16 st bergspass som når höjder på 2650-3690 m ö h. Luften på dessa höjder är tunn och klar. Horisonten kommer att vara fylld av berg som även på sommaren är snötäckta.

Räkna med kraftiga temperatur/väder förändringar. Den ena stunden kan det vara 30 grader varmt och solsken för att snabbt växla till några få plusgrader och spöregn/snöväder. Solen är mycket stark på höga höjder. Solkräm med hög skyddsfaktor rekommenderas.

Vi kommer att bo på hotell som är typiska för detta område. Allt ifrån rena lyxhotell till enkelt boende i bergen. Några hotell/lodge är verkligen annorlunda, dessa kommer vi säkert att minnas från denna resa. Att bada i Colorados varma källor är en del av resans höjdpunkter.

Konceptet blir det samma som övriga resor, noga utvalda vägar, sevärdheter, naturscenerier, trevligt boende, god mat och ett bra kartmaterial (GPS-rutter) skall göra det möjligt att åka själv eller i mindre grupper.

Motorcyklarna kommer vi att hyra i Denver som är start och mål för vår 275 mil långa rundtur i Colorado. Vi kommer mestadels att hyra BMW, Honda, Yamaha-motorcyklar. För den som önskar finns självklart Harley Davidson-motorcyklar att hyra.

Resans längd: 16 dagar
Antal hotellövernattningar: 14
Antal dagar på mc: 12
Total körsträcka ca: 250-270 mil beroende på vägval (3-6 timmars körtid per dag)

Routebeskrivning:
Dag 1: Stockholm - Denver
Dag 2: Hämtning av hyr-mc. Denver - Estes Park. (15 mil)
Dag 3: Estes Park - Aspen (37 mil)
Dag 4: Aspen (vilodag/utflykt)
Dag 5: Aspen - Cimarron (27 mil)
Dag 6: Cimarron - Grand Junction (34 mil)
Dag 7: Grand Junction - Ouray (20 mil)
Dag 8: Ouray (vilodag/utflykt)
Dag 9: Ouray - Mesa Verde (20 mil)
Dag 10: Mesa Verde - Durango (10 mil)
Dag 11: Durango - Crested Butte (42 mil)
Dag 12: Crested Butte - Nederland (36 mil)
Dag 13: Nederland - Denver (8 mil) återlämna hyr-mc - Stockholm/Arlanda
Dag 14: Ankomst Stockholm/Arlanda

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.