International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018

Cevennerna

Denna resa tar dig med till ett område där de varma medelhavsvindarna gör klimatet perfekt för en motorcykelsemester under maj och september månad. Området är också omtalat för sina fina motorcykelvägar. Vi kommer att följa de av oss och andra motorcyklister mest rekommenderade vägavsnitten.

Vi börjar med att köra ner till Göteborg, där tar vi Stena Lines färja till Kiel. Därefter åker vi Biltåg från Hamburg ner till Narbonne i Södra Frankrike. Vi kör på noga utvalda motorcykelvägar genom Languedoc Roussillon till bergsområdet ”Cevennerna”.

Cevennerna ligger i regionen La Lozère, Frankrikes minst befolkade område. Namnet kommer från Mont Lozere, den högsta toppen i regionen.

Cevennerna som hör till Europas verkliga ”bergsskatter” är ett ganska okänt motorcykelparadis för oss Svenskar. Här möts man av ett vilt urtidslandskap med gigantiska kalkstensplatåer, Causses, som är genomskurna av flodraviner vilket bidrar till kurviga vägar i överflöd. Människans påverkan av landskapet är knappast mer märkbar idag än för hundra år sedan och man kan inte förstå att detta är mitt 2 000-talets Europa.

Under vår resa genom Cevennerna kommer vi att köra på små vägar, över berg, genom floddalar, vingårdar och gamla städer som ”Ste Enemie”. De mest kända naturscenerierna är dalgången ”Gorges du Tarn” som är den näst största i Frankrike, högplatån ”Causse de Sauveterre” och ”Cirque de Navacelles”.

Vi kommer att besöka Millaubron som är Europas högsta bro, världens högsta vägbro och världens näst högsta bro, räknat som höjd över marken nedanför.

De fyra sista dagarna kommer vi att köra på utvalda vägar i Jurabergen, som är ett centraleuropeiskt bergsystem på gränsen mellan Schweiz och Frankrike. Vi kör bl.a. på trevliga vägsträckor i Doubs dalgången. Ett riktigt paradis för oss motorcyklister.

Den sista dagen, före hemresan med AutoZug från Lörrach till Hamburg, besöker vi ett av Europas finaste bilmuséer ”Schlumpf's collection” i Mulhouse.

Hemresan med Autozug kommer att gå från Lörrach upp till Hamburg i Nord-Tyskland.

Vi kommer att ha 10 övernattningar på bra hotell varav 9 med halvpension, d.v.s. frukost och middag inräknat i priset (9 middagar). En del av hotellen kommer att även ha swimmingpool.

Alla deltagare kommer att få en ”Informationsmapp” innehållande bl.a. information om sevärdheter samt ett komplett kartmaterial. Alla dagsetapper kommer att vara inritade. Detta ger möjlighet att köra ensam eller i mindre grupper till dagens slutmål.

Bästa restiden i Cevennerna är vår och höst. Vi har valt att lägga denna resa i mitten av maj och slutet av september. Turisttrafiken har då avtagit och vi motorcyklister har nästan vägarna för oss själva.

Vägarna är asfalterade, mestadels med bra beläggning. Som helhet är vägstandarden mycket hög. Trafiken uppe i bergen är sparsam.

Resan företas i lugnt och sansat tempo, men för att få ut det bästa ur resan måste man känna sitt fordon väl och behärska körning på mycket kurviga vägar. Varje deltagare ges dock tillfälle att under resans gång utveckla sin körteknik i kurvor och serpentiner.

Resans längd: 15 dagar
Total körsträcka utanför Sverige: ca 200 mil

Routebeskrivning
Dag 1. Hemorten - Göteborg
Dag 2. Kiel - Hamburg (10 mil)
Dag 3. Narbonne - Auriac St Rome-de-Tarn (19 mil)
Dag 4. Auriac St Rome-de-Tarn – Meyreius ( 14 mil)
Dag 5. Meyreius (utflykt) (13 mil)
Dag 6. Meyreius (utflykt) (20 mil)
Dag 7. Meyreius - Florac (23 mil)
Dag 8. Florac (utflykt) (24 mil)
Dag 9. Florac - Ardéche (16 mil)
Dag 10. Ardéche – St Rambert (30 mil)
Dag 11. St Rambert - Pontarlier (16 mil)
Dag 12. Pontarlier – St Ursanne (15 mil)
Dag 13. St Ursanne - Lörrach (14 mil)
Dag 14. Hamburg – Kiel (10 mil)
Dag 15. Göteborg – Hemorten

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.