International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018

Andalusien "Fly & Ride"

Andalusien är för många det samma som Costa del Sol, kusten som under mer än femtio år varit ett av Europas populäraste resmål. Men Andalusien är så mycket mer än badorter, sandstränder och golf. Här finns små vita byar och stora städer som Malaga och Sevilla, imponerande höga berg och storslagen natur. I bergsbyarna i Andalusien härskar lugnet, här är hösten svalkande och klar. I mars månad har motorcykelsäsongen redan börjat och under höstmånaderna oktober, november är det kanske som bäst för oss motorcyklister.

Den bästa tiden för oss motorcyklister i Andalusien, är vår och höst.

Naturen är spektakulär och är det kanske mest geografiskt varierande området i Europa. Magnifika våtmarker, ökenliknande områden, gröna skogar, apelsinlundar, olivgårdar, berg och orörda stränder utgör tillsammans med den unika floran och faunan ”Spaniens mest praktfulla miljö”.

Medelhavssidan, är kuperat med höga bergskedjor och toppar på närmare tre tusen meters höjd. Mäktigast är Sierra Nevada (3396 m.ö.h) med sin huvudstad Granada.

För oss motorcyklister är detta ett ”paradis” framför allt för den som gillar naturscenerier och inspirerande körning på kurviga vägar.

Resan är upplagd som en ”rundtur” genom Andalusien på noga utvalda vägar anpassade till oss motorcyklister. Vi kommer att ha sju hotellbyten, varav en ”dubbel övernattning” i Ronda.

Vägstandarden är som helhet mycket bra och håller ofta toppklass. Dagsetapperna är anpassade till vägstandarden/karaktären under resans gång.

Varje deltagare måste kunna behärska sin motorcykel på smala kurviga vägar och känna sitt fordon väl. Resan ger å andra sidan deltagaren goda möjligheter att utveckla sin körteknik i kurvor och serpentiner. All körning kommer att ske på belagda vägar.

För nybörjare på motorcykel är denna resa inte lämplig.

Vi flyger till Malaga i södra Spanien, där vi hyr motorcyklar av en BMW-agent.

Vi kommer att ha åtta övernattningar (sju hotellbyten) utvalda, 3-4 stjärniga hotell, som är typiska för detta område. Boendet innefattar B&B d.v.s. frukost inräknat i priset. Några hotell är verkligen annorlunda och kommer att bli en trevlig ingrediens i resan.

Andalusien är känt för god mat varför den gastronomiska upplevelsen blir något vi kommer att minnas från denna resa. Menyerna hämtas direkt från säsongens utbud. Råvarorna är fantastiska och behandlas mycket väl. Ni bjuds såväl anka, lamm och vilt som färsk fisk och skaldjur från närbelägna Atlant- och Medelhavskusten. Berömda specialiteter inkluderar bland annat Serranoskinkan och den andalusiska Paellan. Charmiga lantrestauranger (”Ventas”) och de klassiska spanska tapasbarerna är utspridda över hela området och erbjuder mat till hög kvalité och resonabla priser.

Alla deltagare får en "Informationsmapp" innehållande bl. a. information om sevärdheter samt ett komplett kartmaterial. Alla dagsetapper är inritade. Detta ger dig/er möjlighet att köra ensam eller i mindre grupper till dagens slutmål. Det kommer även att ges möjlighet att i samförstånd med färdledaren förlänga/förkorta dagsetapperna enligt individuellt önskemål.

Resans längd: 9 dagar
Antal dagar på mc: 7
Antal hotellövernattningar: 8
Nästa resa 2017: 5-13 november
Nästa resa 2018: 18-26 mars
Antal mc: 8-10

Routebeskrivning:

Dag 1: Flyg: Stockholm/Arlanda - Malaga
Dag 2: Malaga - Sierra Nevada
Dag 3: Sierra Nevada - Granada
Dag 4: Granada - Antequera
Dag 5: Antequera - Arcos
Dag 6: Arcos - Ronda
Dag 7: Ronda (utflykt/vilodag)
Dag 8: Ronda - Malaga
Dag 9: Flyg: Malaga - Stockholm/Arlanda

Total körsträcka: ca 140 mil

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.