International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018

Alsace

Alsace i nordöstra Frankrike ligger vid floden Rhen med Tyskland på andra sidan. Genom historien har landskapet varit tidvis tyskt och tidvis franskt. Krigskyrkogårdar, bunkeranläggningar och minnesmärken påminner om en mycket dramatisk historia. Därmed finns det också ett stort antal gamla ”militär vägar” från första världskriget, de är asfalterade, kurviga och inbjuder till mycket underhållande mc-körning.

Detta vackra område är en fröjd att köra motorcykel genom. Etapperna på denna omväxlande resa ger dig möjlighet till många stopp under vägen.

Vägarna slingrar sig över, bergspass, böljande vinodlingar, skogslundar, slottsruiner och köksträdgårdar. Vi kör genom de mest fantastiska små medeltida byar och städer där färgglada hus i korsvirke står tätt, stöttandes varandra utefter smala gator. Utanför varje fönster och balkong hänger blomlådor fulla med pelargoner, husen har fortfarande storkar på taken. Det är så sött och prydligt som en operettdekor.

Här görs några av världens bästa vita viner och mattraditionerna i Alsace tillhör de rikaste och mest varierande i hela Frankrike.

Alla byar har sin speciella charm, men de mest besökta är Ribeauvillé, Riquewihr, Kaysersberg, Turkheim, Eguisheim och den lite större Colmar.

Den sista dagen, före hemresan med AutoZug från Lörrach till Hamburg, finns möjlighet att besöka ett av Europas finaste bilmuséer ”Schlumpf's collection” i Mulhouse.

Resan har fyra hotellbyten, vilket innebär att vi kommer att göra tre dagsutflykter på motorcyklar utan tung packning. Utflykterna görs på noga utvalda vägar som innebär mycket underhållande mc-körning i kombination med sevärdheter/upplevelser.

Konceptet blir det samma som under mina tidigare resor, noga utvalda vägar, sevärdheter, utflykter, naturscenerier, trevligt boende, god mat och ett bra kartmaterial skall göra det möjligt att åka själv eller i mindre grupper till dagens slutmål.

Det kommer även att ges möjlighet att i samförstånd med färdledaren förlänga/förkorta dags etapperna enligt individuellt önskemål.

Vägarna är asfalterade, mestadels med bra beläggning. Som helhet är vägstandarden mycket hög. Trafiken uppe i bergen är sparsam. Passvägarna över bl.a ”Col de Bussang”, ”Le Grand Ballon”, ”Col de la Schlucht”, ”Col des Bagenelles”, ”Col de Steige”, Col de la Chabonnière” och Col de Kreuzweg” tillhör de trevligaste mc-sträckorna i Europa. För den som gillar att köra på små skogsvägar (mestadels grusvägar) kommer det att finnar några alternativa rutter ”Route Forestière”.

Resan företas i lugnt och sansat tempo, men för att få ut det bästa ur resan måste man känna sitt fordon väl och behärska körning på mycket kurviga vägar. Varje deltagare ges dock tillfälle att under resans gång utveckla sin körteknik i kurvor och serpentiner.

Vi kommer att ha sju övernattningar på noga utvalda hotell som är typiska för detta område. Boendet inkluderar halvpension, d.v.s. frukost och 3–4 rätters middag inräknat i priset. Området är känt för sitt goda kök. Det gör denna resa till något utöver det vanliga för mat och vinälskaren.

För att kunna genomföra denna resa under behagliga och ”stressfria” förhållanden, med rimlig tidsåtgång, kommer vi att åka färja t.o.r Göteborg – Kiel, AutoZug (Biltåg) t.o.r Hamburg –Lörrach.

Anm: Om så önskas finns möjlighet att ansluta/avsluta resan i Hamburg alt Lörrach. Kontakt mig för info om pris.

Denna region är präglat av stora höjdskillnader. Vädret och temperaturen är ofta angenämt.

Bästa restiden i Alcase är vår och höst. Vi har valt att lägga denna resa i maj och oktober månad. Turisttrafiken är sparsam och vi motorcyklister har nästan vägarna för oss själva.

Resans längd: 12 dagar
Antal hotellövernattningar: 7
Total körsträcka utanför Sverige: ca 170 mil

Routebeskrivning
Dag 1. Hemorten - Göteborg (Stena Line)
Dag 2. Kiel - Hamburg - Lörrach (10 mil) (AutoZug)
Dag 3. Lörrach – Windstein (21 mil)
Dag 4. Windstein (utflykt) (20 mil)
Dag 5. Windstein - La Petite Pierre (15 mil)
Dag 6. La Petite Pierre (utflykt) (15 mil)
Dag 7. La Petite Pierre – Tannenkirch (22 mil)
Dag 8. Tannenkirch (utflykt) (21 mil)
Dag 9. Tannenkirch – Bussang (25 mil)
Dag 10. Bussang - Lörrach - Hamburg (AutoZug) (10 mil)
Dag 11. Hamburg – Kiel – Göteborg (Stena Line) (10 mil)
Dag 12. Göteborg – Hemorten

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.