International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018

Butik: Köp "På mc genom Alaska" på DVD och Blue Ray! Läs mer »

Filmklipp från vår resa "Alaska & Yukon 2010"

Alaska & Yukon Adventure

Alaska & Yukon är en relativt oupptäckt och oexploaterad plats på jorden. Vill du köra motorcykel någonstans där få har varit, så är detta stället för dig. Underbar natur och häftiga upplevelser, spänning och äventyr som inte lämnar någon äventyrare oberörd!

Alaska är till ytan den största delstaten i USA och mycket glest befolkat. Här finns hälften av världens glaciärer, 17 av Amerikas högsta berg, mer än en miljon sjöar, lax-rika strömmar och spektakulära fjordar. I de omtalade nationalparkerna finns det mycket att se och upptäcka.

Vi besöker bl.a. Denali National Park, här ligger Nordamerikas högsta berg, Mount McKinley ( 6 194 m.ö.h ), Fairbanks, kuststaden Skagway, den spektakulära byn Chicken och "guldgrävarstaden" Dawson City i västra Yukon, Kanada. Det kommer även att finnas möjlighet att göra en flygtur runt Mount McKinley och en utflykt med legendariska tåget, White Pass & Yukon Route från Skagway.

Alaska & Yukon är känt för sina vilda djur och om vi har tur kanske vi lyckas skymta några av områdets alla grizzly björnar, älgar, vargar, bergsgetter och rävar. Att få köra motorcykel i denna del av världen är en upplevelse utöver det vanliga.

De vägar som kommer att vara "huvudspåret" är tvåfiliga, breda med bra asfaltbeläggning. Några vägavsnitt kommer att vara grusväg, men håller ändå en hög standard. Trafiken är sparsam och vi kommer inte att passera några större städer.

Under resan kommer vi att har en följebil med oss, utifall något skulle hända med våra motorcyklar eller förare. I följebilen kan vi även ha en del av vårt bagage. Vi kommer att bo på hotell/motel/lodge som är typiska för detta område. Allt i från högklassiga hotell till enkelt boende i vildmarken. Några är verkligen annorlunda, dessa kommer vi säkert att minnas från denna resa.

Motorcyklarna kommer vi att hyra i Anchorage som är start och mål för vår 400 mil långa rundtur. Vi kommer att hyra, BMW R 1200 GS, F 800 GS och F 650 GS-Twin.

Räkna med kraftiga temperatur/väder förändringar. Den ena stunden kan det vara 25 grader varmt och solsken för att snabbt växla till några få plusgrader och spöregn/snöväder.

Konceptet blir det samma som under våra tidigare resor, noga utvalda vägar, sevärdheter, utflykter, naturscenerier, trevligt boende, god mat och ett bra kartmaterial skall göra det möjligt att åka själv eller i mindre grupper.

Resans längd: 17 dagar
Körsträcka: ca 400 mil

Start i Anchorage den 6 augusti 2018
Avslut i Anchorage den 19 augusti 2018
Antal Hotellövernattningar: 15
Antal dagar på mc: 14
Körsträcka: ca 400 mil

Routebeskrivning
Dag 1. Stockholm/Arlanda - Anchorage/Alaska
Dag 2. Anchorage (vilodag/utflykt). Hämtning av hyr-mc.
Dag 3. Anchorage - Glennallen (30 mil)
Dag 4. Glennallen - Valdez (22 mil)
Dag 5. Valdez - Tok (41 mil)
Dag 6. Tok - Dawson City (30 mil) (vilodag/utflykt)
Dag 7. Dawson City (vilodag/utflykt)
Dag 8. Dawson City - Whitehorse (53 mil)
Dag 9. Whitehorse - Skagway (24 mil)
Dag 10. Skagway (vilodag/utflykt)
Dag 11. Skagway - Beaver Creek (56 mil)
Dag 12. Beaver Creek - Fairbanks (55 mil)
Dag 13. Fairbanks - Tangle River (36 mil)
Dag 14. Tangle River - Denali National Park (24 mil)
Dag 15. Denali National Park (vilodag/utflykt)
Dag 16. Denali National Park - Anchorage (40 mil) Återlämning av hyr-mc.
Dag 17. Anchorage - Stockholm/Arlanda
Dag 18. Hemkomst

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.