International groups:
TOP OF EUROPÉ TOUR 2018

 NY RUTT! 

North to Alaska Adventure

Denna resa startar i Portland/Oregon och avslutas i Anchorage/Alaska. Och kommer att genomföras i Maj månad, som är en mycket vacker tid i detta område.

Den första etappen går bl.a genom Mt Rainer National Park (Washington) vidare in i Kanada (British Columbia). Besöker Jasper och Banff, vägsträckan mellan dessa orter ”Icefield Parkway”, med sina snöklädda berg, blå sjöar och glaciärer anses av många vara en av världens vackraste. Vi kommer bl.a. att köra på den kända Alaska Highway till Watson Lake och Whitehorse i Yukon.

Fortsätter sedan genom Alaska, som är till ytan den största delstaten i USA och mycket glest befolkat. Här finns hälften av världens glaciärer, 17 av Amerikas högsta berg, mer än en miljon sjöar, lax-rika strömmar och spektakulära fjordar. Naturscenerier i överflöd.

Alaska & Yukon, British Columbia är känt för sina vilda djur och om vi har tur kanske vi lyckas skymta några av områdets alla grizzlybjörnar, älgar, vargar, bergsgetter, rävar och kanske får vi se björnar som fiskar lax. Att få köra motorcykel i denna del av världen är en upplevelse utöver det vanliga.

Vi kommer att bo på hotell/motel/lodge som är typiska för detta område. Allt i från högklassiga hotell till enkelt boende i vildmarken. Några är verkligen annorlunda, dessa kommer vi säkert att minnas från denna resa.

De vägar som kommer att vara "huvudspåret" är tvåfiliga, breda med bra asfaltbeläggning. Några få vägavsnitt kommer att vara grusväg, kanske något vägarbete, men håller ändå en hög standard. Trafiken är sparsam och vi kommer inte att passera några större städer. Vi får räkna med ”Vilda djur” vid/på vägen.

Motorcyklarna kommer vi att hämta i Portland/Oregon och lämna i Anchorage/Alaska som är vårt mål för denna 500 mil långa motorcykelresa. Vi kommer att hyra, BMW R 1200 GS, F 800 GS och F 650 GS-Twin.

Räkna med kraftiga temperatur/väder förändringar. Den ena stunden kan det vara 25 grader varmt och solsken för att snabbt växla till några få plusgrader och spöregn/snöväder.

Konceptet blir det samma som under våra tidigare ”Äventyrsresor”, noga utvalda vägar, sevärdheter, utflykter, naturscenerier, vildmark, trevligt men ibland enkelt boende, oftast god mat och upplevelser utöver det vanliga.

Ett bra kartmaterial (GPS-rutter) skall göra det möjligt att åka själv eller i mindre grupper. Men under resan kan rutten förändras p.g.a. omständigheter som inte är förutsägbara. Under resan kommer vi att har en följebil med oss, utifall något skulle hända med våra motorcyklar eller förare. I följebilen kan vi även ha en del av vårt bagage.

Konceptet är: Äventyr, vildmark och ibland enkelt boende.

Några av höjdpunkterna i denna resa är:

 • Mt Rainer National Park (Washington)
 • Okanogan Valley
 • Banff och Jasper
 • ”Icefield Parkway”
 • British Columbia
 • Yukon Territory
 • Alaska Highway
 • Skagway
 • Wrangell-St. Elias National Park
 • Denali National Park
 • ”Guldgrävar historia”
 • Starka naturupplevelser
 • Glaciärer

Resans längd: 17 dagar
Start i Portland (Oregon) den 18 maj
Avslut i Anchorage (Alaska) den 3 juni
Antal dagar på mc: 16
Antal hotellövernattningar: 17
Total körsträcka: ca 500 mil

Vill Du veta mer om denna resa?

Fyll i din e-postadress så skickar vi aktuell information om resan:

- Prospekt
- Pris
- Resevillkor
- Deltagaranmälan


Dela |
© Ericsson's Motorcycle Tours. Validerad XHTML 1.0 Transitional / CSS 2.1. Producerad av Cosmic Whale Creation.